Σάββατο 20.07.2024
More

  Βραβείο Λογοτεχνίας στον Στέφανο Κωλέττα

  Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών απένειμε το πρώτο βραβείο λογοτεχνίας στον Ηπειρώτη εκπαιδευτικό και συγγραφέα Στέφανο Κωλέττα

  Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών απένειμε το πρώτο βραβείο λογοτεχνίας στον Ηπειρώτη εκπαιδευτικό και συγγραφέα Στέφανο Κωλέττα, από την Κάτω Λαψίστα, στον 40ο Πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας του 2021, στον οποίο έλαβε μέρος με το δοκίμιο «Γλῶσσα ποῖ πορεύῃ;».

  Πρόκειται για ένα πρωτότυπο κείμενο, στο οποίο ο Στέφανος Κωλέττας ακολουθεί στον γραπτό λόγο του την εξελικτική πορεία της Ελληνικής Γλώσσας διά μέσου των αιώνων, αρχίζοντας από την καθιερωμένη σήμερα δημοτική γλώσσα του μονοτονικού συστήματος και φτάνοντας στη γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και των Ομηρικών Επών. Καταδεικνύει τα πλεονεκτήματά της, την ικανότητά της να προσαρμόζει τα δομικά της στοιχεία σε κάθε χρονική περίοδο, χωρίς ποτέ να χάνει τον πλούτο του λεκτικού της υποβάθρου, την πληρότητά της, την αυτάρκειά της, αλλά και τη διαχρονική της αξία. Ο Στέφανος Κωλέττας, πρώην προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων, τιμά συνεχώς τα Ελληνικά και κυρίως τα Ηπειρωτικά Γράμματα και έχει τιμηθεί κατά διαστήματα με πολλά άλλα βραβεία, επαίνους και διακρίσεις. Έχει συγγράψει μέχρι τώρα περί τα 20 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν παραχωρηθεί δωρεάν σε τοπικούς φορείς (Νομαρχία, ΤΕΔΚ, Περιφέρεια, Δήμους Πασσαρώνος, Ευρυμενών, Μολοσσών και τα τελευταία στον Δήμο Ζίτσας) από τους οποίους διανεμήθηκαν επίσης δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ