Κυριακή 21.07.2024
More

  2.500 Έλληνες και ξένοι αθλητές τρέχουν στο Ζαγόρι

  Η  11η  διοργάνωση του ορεινού αγώνα τρεξίματος Zagori Mountain Running, είναι έτοιμη να υποδεχτεί πάνω από 2.500 Έλληνες και ξένους αθλητές

  Η  11η  διοργάνωση του ορεινού αγώνα τρεξίματος Zagori Mountain Running, είναι έτοιμη να υποδεχτεί πάνω από 2.500 Έλληνες και ξένους αθλητές, οι οποίοι θα τρέξουν στους  4 αγώνες και  θα συμμετέχουν στις παράλληλες  εκδηλώσεις.

  Στις 22 -24 Ιουλίου ,οι συμμετέχοντες αθλητές θα ζήσουν μια αξέχαστη αθλητική εμπειρία μέσα από τους διαφορετικούς αγώνες της διοργάνωσης. Ανάμεσα στις καθιερωμένες διαδρομές των μοναδικών αγώνων του Zagori Mountain Running, TeRa 80 km, Marathon+ 44 km, HalfMarathon 21 km και EntryRace 10 km, ξεχωρίζει και ο παιδικός αγώνας «Ζαγοράκι»

  Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις στα μονοπάτια κι όλα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους αθλητές. Επιπλέον όλοι οι σταθμοί τροφοδοσίας είναι έτοιμοι με προσωπικό και εθελοντές, εφοδιασμένοι για να παρέχουν στους αθλητές την υποστήριξη που χρειάζονται.

  Λίγες ώρες πριν από την εκκίνηση του 11ου Zagori Mountain Running, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, διοργάνωση και χορηγοί, κάλεσαν τον κόσμο να επισκεφθεί το Τσεπέλοβο, το τριήμερο των αγώνων, για να στηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών και να γίνει μέρος μιας μεγάλης γιορτής που προβάλλει τη φύση και τις ομορφιές του Ζαγορίου.

  Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων, μίλησε η κα Μάρα Καλογήρου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:  «Στη φετινή 11η χρονιά των αγώνων, είναι εντυπωσιακό ότι  εκτός από τους εκατοντάδες Ελληνες αθλητές όλων των επιπέδων, θα συμμετέχουν αθλητές από 32 χώρες και από τις 5 Ηπείρους. Η βασική προτεραιότητα της διοργάνωσης είναι, οι αγώνες του  “Zagori Mountain Running”  να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και την προβολή της περιοχής, ώστε το Ζαγόρι να γίνει προορισμός για Ελληνες και ξένους αθλητές αλλά κι επισκέπτες που θα γνωρίσουν μια πανέμορφη γωνιά της Ελλάδας»

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Χάρης Λαζάνης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, συνδιοργανωτή των αγώνων, ανέφερε τα εξής: «H Περιφέρεια Ηπείρου καλωσορίζει τη μεγάλη διοργάνωση του Zagori Mountain Running, η οποία διεξάγεται για 11η χρονιά, με τη συμμετοχή πολύ με-γάλου αριθμού αθλητών. Είμαστε αρωγοί σε τόσο σημαντικές προσπάθειες και σε όλες τις διοργανώσεις που φέρνουν πολλούς επισκέπτες στην περιοχή. Διοργανώσεις τέτοιας εμβέλειας, βάζουν την Ήπειρο στον αθλητικό χάρτη της Ελλάδας» κατέληξε ο κος Λαζάνης.

  Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ζαγορίου, Συνδιοργανωτή των αγώνων, κ. Γιάννης Τσαπάρης , μεταξύ άλλων τόνισε: «Το φυσικό κάλλος της περιοχής καθώς και αγαστή συνεργασία του Δήμου Ζαγορίου  της Περιφέρειας Ηπείρου και της εταιρείας Fifth Element  έχουν κατατάξει αυτόν τον αγώνα σε έναν από τους κορυφαίους του είδους του, που κάθε χρόνο κερδίζει το στοίχημα τις πιο οργανωμένης αθλητικής διοργάνωσης με γνώμονα πάντα το σεβασμό προς το περιβάλλον». O κος Τσαπάρης,  εκ μέρους του Δημάρχου και τoυ Δημοτικού Συμβούλιο Ζαγορίου, ευχήθηκε  σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία και να απολαύσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία στον τόπο πίσω από το βουνό .

  Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Υπευθυνότητας της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ κα Χριστίνα Δούμα. Όπως ανέφερε, «το Φυσικό Μεταλλικό Νερο ΖΑΓΟΡΙ, προέρχεται από τον τόπο πίσω απ το βουνό, από τα Ζαγοροχώρια και φροντίζει γι’ αυτόν.»  Σε συνεργασία με την Αντα-ποδοτική Ανακύκλωση,  το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συ-σκευασιών και φέτος έχει φέρει στο Τσεπέλοβο, το κινητό ολοκληρωμένο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης με στόχο μέσω της ανακύκλωσης , το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αγώνα να παραμεί-νει χαμηλό, για να μπορούμε, όπως τόνισε, να απολαμβάνουμε αυτή την αθλητική συνάντηση κάθε χρόνο.

  Ο κ. Ηλίας Κανάκης, Brand Manager της “The North Face”, σε  δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι : «Η The North Face, για μια ακόμη χρονιά βρίσκεται στο πλευρό της διοργάνωσης, η οποία προωθεί τον ορεινό αθλητικό τουρισμό και θα προσφέρει τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να γνωρί-σουν από κοντά την καινοτόμα τεχνολογία υπόδησης Vectiv  που αφορά στο τρέξιμο και την πεζοπο-ρία, καθώς και τη συλλογή ένδυσης ορεινού τρεξίματος Flight Series.»  Η The North Face,  παρέχει τη δυνατότητα σε 20 άτομα να συμμετάσχουν με την brand ambassador Βανέσα Αρχοντίδου στη Via Ferrata στην Κόνιτσα, μέσω διαγωνισμού, ενώ οι μικροί explorers θα διασκεδάσουν με ασφάλεια στον τοίχο αναρρίχησής της.

  Δράσεις κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα

  Με βασική αρχή το σεβασμό για το βουνό και την αγάπη για το περιβάλλον, το Zagori Mountain Running ενώνει φέτος τις δυνάμεις του με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε μια προσπάθεια ε-νημέρωσης αλλά και ευαισθητοποίησης των αθλητών, των επισκεπτών του Ζαγορίου και των πολιτών για τη διάσωση του μικρότερου γύπα της Ευρώπης, Ασπροπάρη . Για το λόγο αυτό το συλλεκτικό Buff του Zagori Mountain Running 2022, είναι αφιερωμένο στο γύπα Ασπροπάρη.

  Παράλληλα, τα έσοδα από το συλλεκτικό βραχιολάκι του Zagori Mountain Running 2022 θα διατεθούν για την ενίσχυση, του ιδιαίτερα σημαντικού κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου που παρέχει ο φορέας “Φύλακας Άγγελος” σε ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα στα κακοποιημένα & παραμελημένα παιδιά.

  Το 11ο Zagori Mountain Running  συνεργάστηκε και με τον γλύπτη, Επίκουρο Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών στα Ιωάννινα Γιάννη Κόκκαλη, ο οποίος ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση των φετινών επάθλων για τους νικητές των αγώνων, τα οποία εμπνεύστηκε από τη φετινή θεματολογία του αγώνα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ