Πέμπτη 25.07.2024
More

  Χάλκινα μετάλλια για την Κων/να Σούκερα και τον Νικόλα Σούκερα

  Εξαιρετικές ήταν οι εμφανίσεις όλων των παιδιών στο κύπελλο ξίφους μονομαχίας που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη από τις 11 ως τις 13 Μαρτίου.

  Σύμφωνα με τον προπονητή Ανδρέα Καραμάνη τα παιδιά που συμμετείχαν κατάφεραν να διακριθούν ενώ στόχος είναι να μπορέσουν να συμμετάσχουν και σε άλλες διοργανώσεις ανεβαίνοντας συνεχώς και προωθώντας το άθλημα.

  Στην κατηγορία παμπαίδων ο Νικόλαος Σούκερας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ο Βασίλης Στέργιου την 6η θέση και ο Νικόλας Μιχάλης την 9η σε σύνολο 66 αθλητών. Στην κατηγορία παγκορασίδων η Χαρά Χρηστέα κατέκτησε 6η θέση η Παππά Αλεξάνδρα την 11η και η Βασιλική Λιάτσου την 28η σε σύνολο 51 αθλητριών.

  Στην κατηγορία ανάπτυξης αγοριών ο Καραγκιουζης Γαβριήλ-Άγγελος κατέκτησε την 6η θέση και ο Αζελης Νικόλαος την 12η σε σύνολο 32 παιδιών ενώ στην κατηγορία κοριτσιών η Σουκερα Κωνσταντίνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και η Αζελη Βασιλειανα την 8η θέση σε σύνολο 28 παιδιών.

  Ο κ. Καραμάνης αναφέρθηκε στο άθλημα και τις δυνατότητες που προσφέρει τονίζοντας ότι επιθυμούν να καταστήσουν την περιοχή μας «κέντρο» καθώς έχει όλες τις δυνατότητες υπογραμμίζοντας και τον ρόλο που αναμένεται να παίξει το νέο κλειστό όταν ετοιμαστεί. «Η ξιφασκία είναι ένα άθλημα που έχει πλέον τον δικό του ξεχωριστό χώρο στα Ιωάννινα, και φιλοδοξία μας είναι να την καθιερώσουμε ως ένα από τα αθλήματα που κάθε παιδί στην πόλη μας θα γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει, λαμβάνοντας τα οφέλη της άθλησης, της ψυχαγωγίας, άλλα και τη χαρά της διάκρισης» είπε και συνέχισε «Η ξιφασκία ως ένα σπορ αίθουσας, διέπεται από την φιλοσοφία και τις αρχές ενός αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου προσπαθείς να αγγίξεις τον αντίπαλο, αποτρέποντάς τον αντίστοιχα από το να σε αγγίξει.

  Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται σε κλειστή αίθουσα με ειδικό εξοπλισμό και πάντα υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου προπονητή, χωρίς απολύτως κανένα κίνδυνο για τους αθλητές. Τα πολλαπλά οφέλη της ξιφασκίας εστιάζουν κυρίως στις παραμέτρους της φυσικής κατάστασης όπως: την ταχύτητα, τη δύναμη, την εκρηκτικότητα και τη συνεργασία χεριών και ποδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ