Τρίτη 28.05.2024
More

  Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Αναβλήθηκε τελετή απονομής μεταλλίων- «Λόγω υπόθεσης ντόπινγκ»

  Προέκυψε «νομικό ζήτημα», σύμφωνα με τη ΔΟΕ

  Αναβλήθηκε η τελετή απονομής μεταλλίων για το ομαδικό στο καλλιτεχνικό πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, λόγω κρούσματος ντόπινγκ στη ρωσική ομάδα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Guardian.

  Η Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπή ανέβαλε την απονομή των μεταλλίων επικαλούμενη νομικά εμπόδια, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν με την Παγκόσμια Ομοσπονδία πατινάζ.

  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Inside the Games, το ζήτημα σχετίζεται με φερόμενο θετικό δείγμα ντόπινγκ μέλους της ρωσικής ομάδας, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Ο Guardian επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία, αναφέροντας επιπλέον ότι δεν πρόκειται για ουσία που ενισχύει τις επιδόσεις. Επίσης, υπάρχουν εικασίες, ότι η νομική διένεξη αφορά το αν η ουσία ελήφθη εντός ή εκτός αγώνων.

  Το ζήτημα αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ΔΟΕ. «Προέκυψε μία κατάσταση, την τελευταία στιγμή, που απαιτεί νομική γνωμοδότηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Κάνουμε τα πάντα προκειμένου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό αυτή η κατάσταση. Δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά βάζουμε τα δυνατά μας», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η τελετή απονομής των μεταλλίων θα γίνει το ταχύτερο δυνατό.

  Στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ η Ρωσία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, οι ΗΠΑ το αργυρό και η Ιαπωνία το χάλκινο. Οι Αμερικανοί αθλητές είχαν ήδη φορέσει τις στολές τους και ήταν έτοιμοι να φύγουν για την τελετή, όταν ενημερώθηκαν για την αναβολή, χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση, σύμφωνα με αξιωματούχο της εθνικής ομοσπονδίας πατινάζ, που επικαλούνται οι New York Times.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ