Παρασκευή 14.06.2024
More

  Δεν αγαπούν μόνον αυτοί τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ…

  Από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν αλλά και έθεσαν ως πρώτιστο στόχο μετά την έλλειψη ενδιαφέροντος για την εξαγορά των μετοχών τους, την επιστροφή στην Σούπερ Λίγκα, οι φίλαθλοι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ περιμένουν από τους αδερφούς Χριστοβασίλη να αναπτύξουν τον σχεδιασμό τους για το δύσκολο πρωτάθλημα που έρχεται.

  Από τις κινήσεις που θα κάνουν το αμέσως επόμενο διάστημα καθότι δεν γίνεται να περιμένουν άλλο να «χτυπήσει κάποιος την πόρτα» για να ξεκινήσει τις συζητήσεις μαζί τους θα φανεί και η διάθεση, αλλά και η οικονομική δυνατότητα που έχουν να ενισχύσουν την ομάδα, συγκροτώντας ένα νέο ρόστερ που θα έχει μοναδικό στόχο την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Όπως έχουμε ξαναγράψει και στο πρόσφατο παρελθόν, η διοίκηση Χριστοβασίλη εφόσον παραμείνει ως έχει το διοικητικό κομμάτι στην ΠΑΕ και συνεχίσουν μόνοι τους, έχουν περιθώριο ενός έτους και μόνο για να επαναφέρουν τον ΠΑΣ στην πρώτη κατηγορία.

  Διαφορετικά, κάθε επιπλέον χρόνος παραμονής στη δεύτερη κατηγορία, είναι βέβαιο ότι θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις κυρίως σε οικονομικό επίπεδο. Όχι φυσικά πως τα οικονομικά του ΠΑΣ θα είναι ανθηρά από τον Ιούνιο και ενόψει του νέου πρωταθλήματος, αλλά τουλάχιστον σήμερα υπάρχει μία διαθέσιμη καλή μαγιά στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με πολλούς παίκτες να έχουν συμβόλαια σε ισχύ και για τη νέα χρονιά. Προφανώς, δε θα μείνουν όλοι στο ρόστερ, επίσης προφανώς και για λόγους απόλυτης ανάγκης θα παραχωρηθούν με μεταγραφή αρκετοί για να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία της ομάδας, όμως αυτό δε θα μπορεί να γίνει σε περίπτωση παραμονής για δεύτερο χρόνο στη SL2.

  Υπερβολές…

  Το γεγονός πάντως πως όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους δεν προσήλθε κανείς να καταθέσει μία πρόταση εξαγοράς των μετοχών τους, είναι ένα ζήτημα που δικαιώνει και τους ίδιους αλλά και εκείνους που πίστευαν ότι στην παρούσα τουλάχιστον φάση, είναι μάλλον απίθανο να προκύψει επενδυτικό ενδιαφέρον. Αυτό έχει πολλαπλές αναγνώσεις όμως και σίγουρα η πρώτη ανάγνωση δε μπορεί να είναι η προσέγγιση της οικογένειας, ότι οι ίδιοι είναι οι μόνοι που αγαπούν τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και πως δεν υπάρχει κανείς άλλος στην πόλη να κάνει το ίδιο. Η αγάπη για την ομάδα του ΠΑΣ δεν εξαρτάται, ούτε και αποδεικνύεται από το αν κάποιος ενδιαφέρεται επιχειρηματικά να αποκτήσει την ΠΑΕ η οποία μάλιστα έχει και ένα οικονομικό «άνοιγμα» το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί όπως λέει η διοίκηση, αλλά δεν το προσδιορίζει κιόλας αναλυτικά, για να γίνει ευκρινές ποιο είναι το ποσό που πρέπει να δαπανήσει κάποιος που ενδιαφέρεται.

  Είναι σαφές βέβαια, ότι τα οικονομικά στοιχεία και δεδομένα της ΠΑΕ θα παρουσιαστούν «πάνω στο τραπέζι» χωρίς υπεκφυγές στην περίπτωση που κάποιος ενδιαφερθεί και γίνουν συζητήσεις και όχι σε δημόσια θέα. Είναι διαφορετικό όμως να μιλά κάποιος για ένα «άνοιγμα» 3 – 3,5 εκ. ευρώ περίπου και σίγουρα τελείως διαφορετικό εάν το «άνοιγμα» αυτό ξεπερνά τα 5 εκ. ευρώ. Επίσης, ενόψει της νέας σεζόν ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν έχει διασφαλισμένα έσοδα όπως είχε μέχρι πέρυσι με τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, άρα δεν πρόκειται για μια ελκυστική επενδυτική περίπτωση.

  Η φράση όμως που χρησιμοποιούν στην ανακοίνωση, ότι «είμαστε και οι μοναδικοί που αγαπάνε και αγωνιούν για το μέλλον του ΠΑΣ» είναι τουλάχιστον υπερβολική, γιατί το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουν, θα ήταν να αναρωτηθούν και να εξετάσουν αν οι ίδιοι έχουν κάνει όσα έπρεπε για την ομάδα και την ΠΑΕ αντίστοιχα ώστε να μην απαξιωθεί, υποβαθμίσει το προϊόν της και να μην απωλέσει κάθε επαφή – εδώ και χρόνια – με την τοπική κοινωνία.

  Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ήταν και παραμένει μία ομάδα με ισχυρή λαϊκή βάση και δεν είναι ομάδα – φωτοβολίδα, ούτε ομάδα που κέρδισε ανόδους με ΑΦΜ άλλων χωρίς να διαθέτουν φίλαθλο κοινό και κόβοντας 40 εισιτήρια.

  Το γιατί και η μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων θέλει την αποχώρηση της οικογένειας Χριστοβασίλη από τον ΠΑΣ αλλά και γιατί πολλοί επιχειρηματίες που στήριξαν από την αρχή το εγχείρημα αλλά αποχώρησαν στην πορεία και δεν ασχολήθηκαν ξανά, θα πρέπει να απαντηθεί πρωτίστως από τους ίδιους αντί να θέτουν ερωτήματα ή να καταλήγουν σε διαπιστώσεις που απέχουν από την πραγματικότητα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ