Σάββατο 25.05.2024
More

  Εκτός Ολυμπιακών Αλγερινός αθλητής του τζούντο που δεν ήθελε να αγωνιστεί με Ισραηλινό

  Ο Φετί Νουρίν αρνήθηκε να αγωνιστεί κόντρα σε Ισραηλινό αθλητή με αποτέλεσμα να αποβληθεί

  Ο Φετί Νουρίν, αθλητής του τζούντο από την Αλγερία επέλεξε να μην αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς απέναντι στον Ισραηλινό Τοχάρ Μουτμπούλ με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

  Η διεθνής ομοσπονδία Τζούντο ανακοίνωσε την προσωρινή αποβολή του Αλγερινού τζουντόκα, ο οποίος προτίμησε να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παρά να αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό αθλητή, στον δεύτερο γύρο του αγωνίσματος.

  Ο 30χρονος αρνήθηκε να παίξει και η διεθνής ομοσπονδία τον απέβαλε, μαζί και τον προπονητή του, ενώ απέσυρε επίσης τις διαπιστεύσεις των δύο ανδρών, οι οποίοι θα επιστρέψουν άμεσα στη χώρα τους.

  «Η απόφαση του Φετί Νουρίν είναι κόντρα στις αρχές της διεθνούς ομοσπονδίας και το Ολυμπιακό ιδεώδες. Η πολιτική του αθλήματος μας είναι κατά των διακρίσεων και προάγουμε την αλληλεγγύη ως μία από τις βασικές αξίες του τζούντο», δήλωσε η διεθνής ομοσπονδία του τζούντο.

  Η κίνηση του Αλγερινού αθλητή έγινε σε ένδειξη στήριξης προς τον λαό της Παλαιστίνης, ενώ είχε κάνει το ίδιο και στο Παγκόσμιο του 2019, όπου θα αντιμετώπιζε τον Τοχάρ Μουτμπούλ στα 73κ.

   

  Με πληροφορίες από CNN

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ