H Ελλάδα υποδέχεται απόψε την Σκωτία στο πλαίσιο των πλέι οφ του Nations League, με έπαθλο μια θέση στην League A της UEFA.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Σκωτία απόψε (21.45) στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τα πλέι οφ του Nations League, με στόχο την άνοδο στη League A της UEFA.
Η ελληνική ομάδα έχει χάσει μόλις τρεις από τους 23 εντός έδρας αγώνες της από το 2020, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αποστολή του Στιβ Κλαρκ και της Σκωτίας στον Πειραιά. Από τον Ιούνιο του 2023, μόνο η Αγγλία, η Γαλλία και η Ολλανδία έχουν καταφέρει να σκοράρουν στην Ελλάδα.
Η Εθνική έχει κερδίσει έξι από τους τελευταίους επτά αγώνες της, σκοράροντας τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε έναν από αυτούς, δείχνοντας ότι μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά την τελευταία της συμμετοχή το 2014. Με 16 νίκες σε 24 αγώνες, βρίσκεται κοντά στην άνοδο στη League A, αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της ανανεωμένης ομάδας της Σκωτίας.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Βαγγέλης Παυλίδης θα ηγηθεί της επίθεσης, με τον Χρήστο Τζόλη της Κλαμπ Μπριζ να τον υποστηρίζει. Η απουσία του Τάσου Μπακασέτα αποτελεί πλήγμα, καθώς από το Nations League 2020-21, μόνο ο Έρλινγκ Χάαλαντ (22) έχει συμμετάσχει άμεσα σε περισσότερα γκολ από τον Έλληνα μέσο (14), ενώ μόνο ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει ισάριθμες ασίστ (7). Ο προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να βρει λύσεις, καθώς ο αρχηγός της ομάδας είναι εκτός λόγω τραυματισμού.
Ο Χρήστος Ζαφείρης της Σλάβια Πράγας είναι διαθέσιμος, ενώ ο νεαρός Κώστας Καρέτσας της Γκενκ κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική, έχοντας αλλάξει ποδοσφαιρική υπηκοότητα.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Τομπίας Στίλερ, που θα σφυρίξει τον 11ο διεθνή αγώνα του. Ο Στίλερ, με εμπειρία στην Μπουντεσλίγκα, έχει διευθύνει φέτος παιχνίδια όπως η ήττα της Λίβερπουλ από την Αϊντχόφεν (3-2), η ήττα της Άστον Βίλα από την Κλαμπ Μπριζ (1-0) και η ισοπαλία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Πόρτο (3-3).
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1996. Στον πρώτο αγώνα, στις 18 Δεκεμβρίου 1994, η Ελλάδα επικράτησε 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο με πέναλτι του Αποστολάκη. Στη ρεβάνς, στις 16 Αυγούστου 1995, η Σκωτία κέρδισε 1-0 στο «Χάμπτεν Παρκ» της Γλασκόβης, με γκολ του ΜακΚόιστ στο 74ο λεπτό.