Κυριακή 05.07.2020
More

  Ένα Κλειστό 4.000 θέσεων «μετακομίζει» στα Γιάννενα

  Το κλειστό της ξιφασκίας χωρητικότητας 4000 θεατών, που μπορεί ωστόσο να αξιοποιηθεί και με διαφορετικό τρόπο, θα είναι τελικά αυτό που θα «μετακομίσει» από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Ιωάννινα, όπως συμφώνησαν ο υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης και ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.

  Οι συζητήσεις είχαν «παγώσει» το διάστημα της πανδημίας, ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες επανεκκίνησαν και ο Αλ. Καχριμάνης με χθεσινές του δηλώσεις έκανε γνωστό, ότι επιτεύχθηκε οριστική συμφωνία για τη μεταφορά του προκάτ κλειστού γυμναστηρίου της ξιφασκίας από το Ελληνικό.

  Οι λόγοι για τους οποίους επήλθε τελικά η αλλαγή σε σχέση με την αρχική διεκδίκηση και προφορική συμφωνία για το μεγάλο κλειστό του Ελληνικού, δεν έχουν γίνει γνωστοί, εικάζεται όμως ότι αφενός υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις από άλλους διεκδικητές εντός της Αττικής και αφετέρου πως εκτιμήθηκε μάλλον ως δυσβάσταχτο το κόστος της μεταφοράς του μεγάλου αυτού γυμναστηρίου και της επανατοποθέτησής του στα Γιάννενα.
  Ο κ. Καχριμάνης περιορίστηκε χθες να πει, ότι ισχύει η διαβεβαίωση του κ. Γεωργιάδη για την παράδοση του γυμναστηρίου, με το κλειστό της ξιφασκίας να είναι η καλύτερη και η οικονομικά συμφέρουσα επιλογή για την περιφέρεια Ηπείρου.

  Στα Καρδαμίτσια

  Το νέο κλειστό γυμναστήριο δεν πρόκειται να τοποθετηθεί ως προκάτ κατασκευή, στο Βοτανικό, όπου έχει χωροθετηθεί το Β’ Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, που μάλλον δεν πρόκειται να γίνει ποτέ σε αυτό το σημείο, αλλά στην περιοχή των Καρδαμιτσίων, όπου υπάρχει η πρόβλεψη χωροθέτησης αθλητικού κέντρου. Το μέγεθος του νέου κλειστού γυμναστηρίου είναι τέτοιο άλλωστε, (+100 μ. μήκος και 30 μ. ύψος) που πρακτικά είναι αδύνατο να «χωρέσει» στο Βοτανικό, σε μία έκταση λίγο μεγαλύτερη των 15 στρεμμάτων. Αντίθετα, στα Καρδαμίτσια η έκταση επαρκεί για την τοποθέτησή του, αλλά παράλληλα και για τη δημιουργία συνοδών υποδομών, όπως είναι ο χώρος στάθμευσης.

  Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι υπάρχει η δυνατότητα για «αναδιάταξη» του κλειστού γυμναστηρίου, ώστε το κεντρικό γήπεδο να έχει χωρητικότητα 3 – 3500 θεατών και να δημιουργηθούν άλλα δύο κλειστά γυμναστήρια, που θα εφάπτονται με το κεντρικό, αντίστοιχης χωρητικότητας και διαστάσεων με το Νέο Κλειστό των Ιωαννίνων, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν το μεν πρώτο αποκλειστικά για το μπάσκετ, το δε δεύτερο για το χάντμπολ και το βόλεϊ.

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Πάνω από 4.000 επιβάτες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

  Επιτυχημένο το τεστ λειτουργίας των πρώτων ημερών

  Απόφαση που επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις

  Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων μιλά για τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας και την Αγιά Σοφιά.

  Αργότερα τα θυρανοίξια του Αγ. Παϊσίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

  Οριστική είναι η ματαίωση των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

  Δρομολογείται το έργο αναβάθμισης του οδοφωτισμού

  Στη δρομολόγηση του μεγάλου έργου αλλαγής και ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού της πόλης, προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Επιπρόσθετη προσπάθεια στήριξης της αγοράς

  Μία επιπρόσθετη προσπάθεια στήριξης της αγοράς και εμπέδωσης ενός κλίματος ασφαλείας επιχειρεί η κυβέρνηση ανακοινώνοντας νέα μέτρα. 

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.