Πέμπτη 15.04.2021
More

  Επέστρεψε η «συννεφιά» στις σχέσεις με τον Ερασιτέχνη

  Παραίτηση του Γ. Οικονόμου από την ΠΑΕ και σκληρή ανακοίνωση για την προσθήκη συνθετικού στο όνομα της ομάδας

  Η απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, να ενσωματώσει στο όνομα της ομάδας, τουλάχιστον στη διαδικασία της κλήρωσης του πρωταθλήματος πριν λίγες ημέρες, το όνομα χορηγού εταιρείας, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΣ και κυρίως χωρίς μέχρι και χθες να έχε υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση ή διευκρίνιση, προκαλεί έντονες αντιδράσεις που αν μη τι άλλο, απειλούν να διαταράξουν την ηρεμία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

  Μετά από αρκετά χρόνια, όπου ΠΑΕ και Ερασιτέχνης ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είχαν άριστες σχέσεις, έχοντας επιλύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα του παρελθόντος, η συγκεκριμένη απόφαση της ΠΑΕ, προκαλεί ρήξη στις σχέσεις τους, που επιβεβαιώνεται με τη χθεσινή καυστική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη.

  Όπως γίνεται γνωστό σε αυτήν, ήδη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γ. Οικονόμου έχει υποβάλει την παραίτησή του από το ΔΣ της ΠΑΕ, ενώ το Σωματείο επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του ώστε να διαφυλάξει την υπόσταση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

  Αίσθηση επίσης προκαλεί η αναφορά στην ίδια ανακοίνωση, σε άτομα που ανήκουν στην επαγγελματική ομάδα και στις υποδομές, που υπονομεύουν το σωματείο, και θα πρέπει να αποχωρήσουν, χωρίς ωστόσο να τα κατονομάζει.

  Στην ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης αναφέρει:

  «Ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά το σήμα, την ονομασία και την υπόσταση της  ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ως θεματοφύλακας της ιστορίας, αλλά και κομιστής του 10% του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ, ποσοστό που δίνει δικαίωμα ελέγχου όλων των αποφάσεων της Ανώνυμης Εταιρείας, οφείλει να διευκρινίσει τα εξής:

  Είναι αντίθετος σε κάθε διαπραγμάτευση, μεταβίβαση, επικαρπία ή συνεκμετάλλευση του σήματος του σωματείου το οποίο του ανήκει αποκλειστικά και έχει δοθεί μόνο για χρήση στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, όπως άλλωστε και το καταστατικό της αναφέρει.

  Διαφωνεί κάθετα με την προσθήκη κάθε συνθετικού στο όνομα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ το οποίο είναι αδιαπραγμάτευτο. Άλλο η προσθήκη χορηγού στη φανέλα και άλλο η μετονομασία της ομάδας.

  Επιμένει ότι από τις τάξεις της επαγγελματικής ομάδας και των υποδομών της πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα άτομα που υπονόμευσαν και υπονομεύουν το σωματείο και διαχειρίζονται ψυχολογίες μικρών παιδιών με όνειρα χωρίς να έχουν κανένα «ειδικό» βάρος.

  Ήδη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη έχει υποβάλει την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μη συμφωνώντας με τις παραπάνω «πρωτοβουλίες», ενώ το Δ.Σ. του Σωματείου επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα σε αποφάσεις που προσβάλουν την ιστορία και υπόσταση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

  Συμπλέει απολύτως με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Φιλάθλων της ομάδας μας και επαυξάνει λέγοντας ότι είμαστε ταλαιπωρημένοι και γεμάτοι περηφάνια, αλλά ανεξάρτητοι από κάθε «προστάτη» καθότι στην συνείδησή μας δεν θα γίνουμε ποτέ «υποκατάστημα» κανενός.

  Μπορεί να είναι Ανώνυμη Εταιρεία αλλά τα Γιάννενα είναι μια πόλη που ζει με την ομάδα και για την ομάδα. Εμείς σαν “μάνα” αυτής της ομάδας έχουμε χρέος να προστατεύσουμε το Όνομα και το Σήμα αυτής, που ουσιαστικά μάς ανήκει», καταλήγει η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη.

  Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ, επί της ανακοίνωσης, η οποία σημειωτέον θα έπρεπε να είχε κινηθεί πολύ γρηγορότερα και διαβλέποντας τις αρνητικές εξελίξεις, να είχε ενημερώσει επισήμως και όχι μέσω κύκλων ή διαρροών για τις προθέσεις της.

  Είναι ο Μπρένερ, ο ένας «εκλεκτός»;

  Στα μεταγραφικά, το όνομα του 22χρονου ακραίου επιθετικού Φαμπρίτσιο Μπρένερ που αγωνίστηκε στην Μπελγκράνο της Αργεντινής, ομάδα με την οποία έκανε προπονήσεις τελευταία και ο Εραμούσπε, βρίσκεται από χθες ψηλά στη λίστα για τον ΠΑΣ, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως ο 22χρονος αργεντινός έχει συμφωνήσει να αγωνιστεί στον ΠΑΣ και εντός των ημερών θα βρίσκεται στην Ελλάδα.

  Ο Μπρένερ ξεκίνησε την καριέρα του από τις μικρές ομάδες της Μπελγκράνο πριν ανέβει στην πρώτη ομάδα το 2018. Τον Ιανουάριο του 2019 μετακόμισε με την μορφή δανεισμού στην Βίλα Νταλμίνε για να πάρει χρόνο συμμετοχής πριν επιστρέψει στο τέλος του 2019 στην Μπελγκράνο. Αν η μεταγραφή αυτή ολοκληρωθεί, ο ΠΑΣ θα στρέψει την προσοχή του στην απόκτηση ενός φορ περιοχής με έφεση στο σκοράρισμα, με μία εξαιρετική περίπτωση ισπανού ποδοσφαιριστή να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες απόκτησης.

  Πήρε την άδεια της ΕΠΟ

  Τόσο ο ΠΑΣ, όσο και ο Απ. Σμύρνης στο μεταξύ πήραν τις άδειες από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ και αναμένεται η τυπική όπως φαίνεται έγκριση των φακέλων τους από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την ερχόμενη εβδομάδα.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ