Τρίτη 17.05.2022
More

  Επιβεβαίωσε τις αλλαγές στο ρόστερ ο Δουβίτσας

  Μετά την καλύτερη εμφάνιση για φέτος στην επικράτηση επί της Νίκης Λευκάδας

  Ήταν αναμφίβολα η καλύτερη εμφάνιση της φετινής χρονιάς για τον ΠΑΣ, αυτή κόντρα στη Νίκη Λευκάδας την Τετάρτη, που συνοδεύτηκε από μία ευρείας έκτασης νίκη με 89-72.

  Ωστόσο, το πιο σημαντικό για την ομάδα του ΠΑΣ, όπως άλλωστε παραδέχθηκε ο Νίκος Δουβίτσας στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, δεν ήταν η νίκη, αλλά το ότι η ομάδα ανταποκρίθηκε στις αλλαγές που έγιναν ήδη και τις οποίες είχε αποκαλύψει το ITV, από την Τρίτη, με τις αποχωρήσεις των Αμερικανίδων Μακέι και Πέρι.

  Ο κ. Δουβίτσας ανέλαβε την ευθύνη για λάθος προσωπικές επιλογές ειδικά στην περίπτωση της Μακέι, όπως είπε, που υστέρησε σημαντικά σε σχέση και με τη δική της παρουσία τα προηγούμενα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και σε σχέση με τις απαιτήσεις της ομάδας του ΠΑΣ. Έτσι, από κοινού με τη διοίκηση, ελήφθη η απόφαση, όπως είπε, να χωρίσουν οι δρόμοι με τις δύο παίκτριες και να δοθεί αφενός περισσότερος χρόνος σε άλλες αθλήτριες του ρόστερ, και να αναζητηθεί σίγουρα μία προσθήκη για τη θέση της πλέι μέικερ.

  «Δεν είμαστε αλάνθαστοι και πάνω απ’ όλους, εγώ, που ανέλαβα την ευθύνη και έφερα μία παίκτρια, την οποία γνώριζα (σ.σ εννοεί τη Μακέι), αλλά επίσης γνώριζα, ότι δεν είναι καλή στην άμυνα. Δε μας βγήκε αυτή η επιλογή και αποφασίσαμε με τη διοίκηση να δώσουμε περισσότερο χρόνο σε νεαρές Ελληνίδες παίκτριες που έδειξαν σήμερα ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Θα γίνει σίγουρα μία προσθήκη, γιατί δε θα αντέξουμε, στο υπόλοιπο πρωτάθλημα να μείνουμε με το υπάρχον ρόστερ και θα δούμε. Το πρωτάθλημα πάντως δεν έχει τελειώσει για εμάς, αλλά με νίκες εντός έδρας στο β’ γύρο και καλύπτοντας και τις διαφορές των ηττών μας, μπορούμε να τερματίσουμε ψηλά, ενώ έχουμε και τον στόχο του Κυπέλλου, που περνά από τον αγώνα της Τετάρτης με τα Χανιά εκτός έδρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δουβίτσας.

  Το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, που ήταν προγραμματισμένο για αύριο, Σάββατο, αναβλήθηκε, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα του Πειραιά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ