Τρίτη 28.06.2022
More

    ΕΠΟ: Αναβλήθηκε και μετατέθηκε για τις 27 Αυγούστου η έκτακτη Γ.Σ.

    Η έκτακτη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αναβλήθηκε και μετατέθηκε για τις 27 Αυγούστου.

    Η απόφαση ελήφθη με 62 ψήφους υπέρ σε σύνολο 66 παρόντων, μετά την κατάθεση σχετικής πρότασης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας.

    Από τη Γ.Σ. απουσίαζαν οι ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης και οι ΕΠΣ Αργολίδας, Σερρών. Να σημειωθεί επίσης πως, για πρώτη φορά, δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των δύο υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, FIFA και UEFA, ενώ «παρών» δήλωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι Ενώσεις Κυκλάδων και Λέσβου, με την ΕΠΣ Πειραιά να ψηφίζει «λευκό».

    Πρακτικά, η αναβολή σημαίνει πως μετατίθεται χρονικά και η λήψη απόφασης για το νέο καταστατικό, στο οποίο θα πρέπει να συμπεριληφθούν οι αλλαγές που προβλέπονται στην ολιστική μελέτη. Οι Ενώσεις ευελπιστούν ότι θα διαπραγματευτούν με FIFA-UEFA για να διαφοροποιηθούν σημεία της ολιστικής μελέτης, ενώ θα καλέσουν τις διεθνείς συνομοσπονδίες να πιέσουν για αλλαγές στον αθλητικό νόμο.

    Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την απόφαση της αναβολής και κράτησε αποστάσεις.

    «Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει επικοινωνιακά, εκπροσωπούμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε όλοι να φτάσει ψηλά. Σας έχουμε στείλει εδώ και καιρό τις αλλαγές. Το ότι αναβάλλεται μία συνέλευση με θέμα την ολιστική μελέτη δεν ξέρω κατά πόσο θα μας κάνει χαρούμενους», υπογράμμισε.

    Και συμπλήρωσε: «Τα περιθώρια στενεύουν. Ελάτε να αποφασίσουμε αν προχωράμε ή όχι. Οι Ενώσεις πρέπει να πάρουν την απόφαση και πρέπει να τελειώνει. Το ότι αναβάλλουμε κάθε μήνα δεν θα μας οδηγήσει κάπου».

    46 ΕΠΣ έχουν αποστείλει κατάλογο ενεργών σωματείων

    Άμεσα ανταποκρίθηκαν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) στο από 6/7 έγγραφο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με το οποίο τους ζητήθηκε να αποστείλουν κατάλογο των ενεργών σωματείων μελών τους. Η αποστολή του καταλόγου είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία διασταύρωση στοιχείων με τις σχετικές αιτήσεις των ποδοσφαιρικών σωματείων, για την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

    Σημειώνεται ότι οι ΕΠΣ ειδοποιήθηκαν στις 06/07/2021, έπειτα από τρίμηνη καθυστέρηση της ΕΠΟ (ήταν ενήμερη από τις 08/04/2021, όπως όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες και αρνήθηκε εγγράφως στις 05/07/2021) να ανταποκριθεί στην αποστολή των εν λόγω απαραίτητων καταλόγων, κάτι που πέρυσι, για το Μητρώο 2020, είχε πράξει χωρίς αντιρρήσεις.

    Ήδη, λοιπόν, 46 ΕΠΣ έχουν αποστείλει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού τον κατάλογο των ενεργών σωματείων τους και αναμένονται εκείνοι από τις ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Λάρισας, Μεσσηνίας, Κιλκίς, Λασιθίου και Κεφαλλονιάς-Ιθάκης.

    Όπως επισημαίνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, η παραλαβή των καταλόγων από τις ΕΠΣ διευκολύνει πλέον την ταχύτερη αξιολόγηση των εκατοντάδων αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων των ποδοσφαιρικών σωματείων που εκκρεμούν. «Η καθυστέρησή τους, ωστόσο, σε σχέση με τις αξιολογήσεις αιτήσεων ερασιτεχνικών σωματείων που καλλιεργούν άλλα αθλήματα, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον διαφορετικό τρόπο ανταπόκρισης που επέδειξαν οι Ομοσπονδίες τους», τονίζεται χαρακτηριστικά από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ