Τετάρτη 29.05.2024
More

  Η καρδιά της τεχνικής κολύμβησης χτυπά στα Γιάννενα

  Την κορυφαία διοργάνωση της περιόδου για την τεχνική κολύμβηση, τους Χειμερινούς αγώνες όλων των κατηγοριών, φιλοξενούν τα Γιάννενα στο Εθνικό κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, το τετραήμερο 8-11 Φεβρουαρίου.

  Συνολικά μετέχουν 560 κολυμβητές και κολυμβήτριες από 32 σωματεία της χώρας, σε μια διοργάνωση που, εκτός των άλλων, αποτελεί και κριτήριο πρόκρισης, το πρώτο της φετινής περιόδου, για τις Εθνικές ομάδες, που θα μετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (Καλαϊπέδα, 25 Ιουνίου – 1η Ιουλίου) και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (Βελιγράδι, 7-14 Ιουλίου).

  Οι αγώνες αρχίζουν στις 5.15 σήμερα το απόγευμα και συνεχίζονται τις επόμενες τρεις ημέρες, με δύο αγωνιστικές ανά ημέρα, στις 9.15 το πρωί και στις 5.15 το απόγευμα.

  Την οργάνωση των αγώνων έχει αναλάβει η Περιφερειακή Επιτροπή της ΚΟΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ηλία Σπυριούνη, έχοντας τη συνδρομή της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων και του προέδρου της Παναγιώτη Δαβή.

  «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη φιλοξενία μίας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, που έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια και είναι έχει περάσει με επιτυχία όλα τα τεστ σε προηγούμενες διοργανώσεις. Οι Χειμερινοί Αγώνες τεχνικής κολύμβησης είναι η κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος αυτή την περίοδο για τη χώρα μας, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό αθλητών και συνοδών με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την οικονομία των Ιωαννίνων. Έχοντας χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής της ΚΟΕ Ηλίας Σπυριούνης.

  Παράλληλα με τους Πανελλήνιους Χειμερινούς Αγώνες Ανδρών – Γυναικών, Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων και Παμπαίδων – Παγκορασίδων και προαγωνιστικών κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης, διεξάγονται στα Γιάννενα και οι Πανελλήνιοι Αγώνες Βετεράνων Τεχνικής κολύμβησης, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά, που διοργανώνεται πρωτάθλημα βετεράνων τεχνικής κολύμβησης, με το ντεμπούτο να γίνεται στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ