Σάββατο 03.06.2023
More

  Η καρδιά του στίβου «χτυπά» στα Γιάννενα

  800 αθλητές και 500 προπονητές θα δώσουν το «παρών» σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20, που διεξάγεται στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων. 

  Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κλασικού αθλητισμού στη διάρκεια της χρονιάς για τον ΣΕΓΑΣ, που φιλοξενείται στην πόλη των Ιωαννίνων, έστω σε συνθήκες αυστηρών περιορισμών λόγω της πανδημίας και κυρίως κεκλεισμένων των θυρών για τους θεατές. Έστω κι έτσι όμως, οι αγώνες αναμένεται να αποτελέσουν μία σημαντική τόνωση της τοπικής οικονομίας για ένα τριήμερο, με τις αποστολές των ομάδων να έχουν ήδη φτάσει από χθες στην πόλη και τους αθλητές να ρίχνονται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στους αγώνες. Όλα τα αγωνίσματα πλην της σφαιροβολίας και τις σφυροβολίας, που θα γίνουν στο ΠΕΑΚΙ, θα διεξαχθούν στους «Ζωσιμάδες» στο οποίο έμπαιναν χθες, οι τελευταίες πινελιές για να είναι όλα έτοιμα νωρίς το πρωί, όταν θα ακουστεί το «μπαμ» της πρώτης εκκίνησης.

  Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Θανάσης Χασκής τόνισε, ότι παρά τους περιορισμούς οι αγώνες είναι μία μεγάλη γιορτή για τους αθλητές και τους φίλους του κλασικού αθλητισμού. Ευχαρίστησε δε, για την υποστήριξη τους την περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Ιωαννιτών, την ΠΕΔ Ηπείρου, την ΕΔ του ΠΕΑΚΙ και τη «Νέα Οδό».

  Για ένα πρώτο βήμα προς την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα έκανε λόγο από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, ενώ στους λόγους για τους οποίους ο δήμος και το ΠΚΔΙ επέλεξαν να στηρίξουν ενεργά τη διοργάνωση αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Βασίλης Γιαννάκης. Τέλος, η ταμίας της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ Ελπινίκη Μπάρκα αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έγινε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τον καλύτερο και πλέον ασφαλή τρόπο.

  Εργασίες καθαρισμού

  Στο μεταξύ, οι εργασίες πίσω από τη Θύρα 7 που εκτελούνται εδώ και έναν περίπου μήνα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να αποκαλύψουν μία νέα εικόνα στο χώρο, που θα χρησιμοποιηθεί για το Πανελλήνιο Στίβου ως προθερμαντήριο. Επίσης όμως, η ίδια σκέψη επικρατεί και για το επόμενο διάστημα, ώστε ο χώρος να αξιοποιηθεί στην πράξη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ