Τρίτη 24.05.2022
More

  Η Ντουντουνάκη έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ στους Ολυμπιακούς

  Συγκινεί η πρωταθλήτρια στον φακό – Έχασε για 0,06 του δευτερολέπτου τον τελικό

  Ένα ακόμα προσωπικό και πανελλήνιο ρεκόρ κατάφερε η σπουδαία Χανιώτισσα κολυμβήτρια Άννα Ντουντουνάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

  Τον περασμένο Μάιο η Ντουντουνάκη αναδείχθηκε χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μ. πεταλούδα, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 57,37. Σήμερα, στον ημιτελικό του Τόκιο συνέτριψε και αυτό το ρεκόρ με χρόνο 57.25.

  Η 26χρονη πρωταθλήτρια της κολύμβησης έχασε μόλις για έξι εκατοστά του δευτερολέπτου το εισιτήριο για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και συγκίνησε με τις δηλώσεις της στον φακό.

  «Πιστεύω ότι έδωσα ό,τι περισσότερο είχα σε αυτή την κούρσα. Χαίρομαι που έκανα ένα πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιτελικό το πρωί, στενοχωριέμαι που αυτό δεν ήταν αρκετό, για πολύ λίγο, για να μπω στην οκτάδα», δήλωσε η Ντουντουνάκη μετά την κούρσα, φανερά συγκινημένη. «Αλλά σίγουρα δεν μπορώ να είμαι αχάριστη, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Ξεκίνησε η Ολυμπιακή προετοιμασία με δύο στόχους: ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και μία (θέση στην) οκτάδα στην Ολυμπιάδα. Πέτυχα τον ένα στόχο και με το παραπάνω, έχασα τον άλλο για λίγο. Έτσι είναι, αυτά έχει η ζωή. Χαίρομαι που τουλάχιστον και στα δύο έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου».

  Τιμώντας την σπουδαία κολυμβήτρια, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανάρτησε το βίντεο με τις δηλώσεις της στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter; «Συγκλονιστική η Άννα Ντουντουνάκη, για 0.06 η  έμεινε εκτός τελικού στα 100 πεταλούδας με πανελλήνιο ρεκόρ με 57.25. Δεν υπάρχει λόγος για δάκρυα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ