Κυριακή 26.06.2022
More

  Κρίσιμη εκδίκαση για το μέλλον του ΠΑΣ

  Ισχυρό θεωρούν το νομικό οπλοστάσιο στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την αυριανή εκδίκαση – Φτιάχνουν κλίμα οι άλλες ΠΑΕ για την τιμωρία του ΠΑΣ

  Για αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση – συζήτηση επί της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την τιμωρία του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για τη μεταβίβαση των μετοχών και το αδίκημα της πολυμετοχικότητας το 2015, η οποία όμως δε δηλώθηκε, από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

  Η τοπική ΠΑΕ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο τιμωρίας που προβλέπει και χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση από 5-10 βαθμούς, κάτι που αν συμβεί, προφανώς δημιουργεί νέα δεδομένα στο αγωνιστικό σκέλος με την ομάδα να έχει κερδίσει επάξια 36 βαθμούς στα γήπεδα και να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών, για κάτι που φέρεται να έγινε πριν από επτά χρόνια. Είναι προφανές, ότι σε αυτήν την περίπτωση η καταγγέλλουσα ΠΑΕ ΑΕΛ και ο Αλ. Κούγιας έχουν βρει μπόλικους συμπαραστάτες που είναι οι ΠΑΕ που διεκδικούν μαζί με τον ΠΑΣ την είσοδό τους στην εξάδα και στα πλέι οφ και γι’ αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι το κλίμα που προσπαθούν να φτιάξουν με δημοσιεύματα και διαρροές των τελευταίων ημερών, βλέποντας, ότι ο ΠΑΣ είναι από τα φαβορί για να μπει στα πλέι οφ.

  Επί της κατηγορίας που αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ υπάρχει ένα ισχυρό νομικό επιτελείο, που διαθέτει κάθε νομική και βάσιμη απάντηση στις κατηγορίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι στο νομικό επιτελείο μετέχει και ο διαπρεπής νομικός Ιωαννίνων και Πρόεδρος του δημ. συμβουλίου της πόλης Δημ. Παπαγεωργίου. Με τον τρόπο αυτό και πέρα από την ουσιαστική του συμμετοχή στο νομικό σκέλος και τη διαμόρφωση της υπερασπιστικής γραμμής υπάρχει και ένα συμβολικό σκέλος, με την παρουσία του δήμου Ιωαννιτών στο πλευρό της ομάδας της πόλης, που διαχρονικά άλλωστε, αντιμετωπίζεται ως το εξιλαστήριο θύμα για όλα τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

  Το βασικό επιχείρημα της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ επί της καταγγελλόμενης ως διενεργηθείσας κα μη δηλούμενης μεταβίβασης των μετοχών στον κ. Αυδή το 2015, είναι πως πέρα από το πληρεξούσιο που όντως είχε συνταχθεί και δεν αμφισβητείται για τη διερεύνηση της πιθανότητας μεταβίβασης, αυτή ουδέποτε συντελέστηκε και γι’ αυτό και το πληρεξούσιο ανακλήθηκε, χωρίς να γίνει οποιαδήποτε μεταβολή στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

  Ακόμη όμως και στην περίπτωση που η Πειθαρχική Επιτροπή επιβάλλει τιμωρία στον ΠΑΣ, η ΠΑΕ θα κινηθεί άμεσα με την προσφυγή και στα ελληνικά διοικητικά δικαστήρια, αλλά και στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) που θα κληθεί, όμως, να αποφασίσει άμεσα και όχι μετά από πολλούς μήνες, όπως γίνεται στην περίπτωση του Άρη, που αναμένει εντός της εβδομάδας την απόφασή του, για τους έξι βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί.

  Το βασικό ερώτημα, βέβαια, είναι τι θα γίνει στην περίπτωση της τιμωρίας και αν λόγω αυτής, ο ΠΑΣ μείνει εκτός των πλέι οφ, που θα ξεκινήσουν άμεσα και πριν προλάβει να εκδώσει απόφαση το CAS, αφαιρώντας έτσι τη δυνατότητα από την τοπική ομάδα, να λάβει μέρος στα πλέι οφ και άρα να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή της έξοδο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ