Δευτέρα 22.04.2024
More

  Με αισιοδοξία για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι ο Στέφανος Ντούσκος

  Στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι είναι το βλέμμα του Γιαννιώτη «χρυσού» Ολυμπιονίκη

  Στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι είναι το βλέμμα του Γιαννιώτη «χρυσού» Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία Στέφανου Ντούσκου που εξασφάλισε την πρόκρισή του μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βελιγράδι στις αρχές του μήνα και θα δηλώσει «παρών» για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αρχή έγινε στο Ρίο το 2016, συνεχίστηκε το 2021 στο Τόκιο όπου κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο και πλέον στην πόλη του Φωτός ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης θα επιχειρήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του κατακτώντας ένα ακόμη ολυμπιακό μετάλλιο.

  Ο αγώνας του Βελιγραδιου όμως στις αρχές του μήνα έδειξε ότι η προσπάθεια μόνο εύκολη δε θα είναι καθώς στην κατηγορία του σκιφ ανδρών μετέχουν οι κατά κοινή ομολογία κορυφαίοι κωπηλάτες στον κόσμο με τον Ντούσκο να συγκαταλέγεται ανάμεσά τους. Η κατάκτηση της τέταρτης θέσης στον τελικό του Παγκοσμίου με διαφορά δύο δευτερολέπτων από τον πρώτο και 23 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον τρίτο έδειξε ότι ο Γιαννιώτης κωπηλάτης εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στην αφρόκρεμα του αθλήματος όμως η μάχη που θα δοθεί θα είναι πολύ σκληρή.

  Το πρωί της Παρασκευής, ο αθλητής του Περιβαλλοντικού Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Πέραμα, όπου συναντήθηκε με τον προπονητή Θύμιο Βλάχο, μιλώντας στα τοπικά μέσα για τους αμέσως επόμενους στόχους.

  «Από τη στιγμή που πήγαν όλα καλά και πήρα την πρόκριση για το Παρίσι, ο στόχος είναι ξεκάθαρος και πλέον όλη η δουλειά θα επικεντρωθεί σε αυτό. Στο αγώνισμά μου υπάρχουν οι κορυφαίοι αθλητές της κατηγορίας όμως πιστεύω ότι μπορώ να τους κοντράρω και να νικήσω, γιατί υπερτερούν σε δύναμη, όμως πιστεύω ότι είμαι καλύτερος στην τεχνική», ανέφερε ο Στέφανος Ντούσκος.

  Πρωταγωνιστής δεκαετίας

  Σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά του για μία ακόμη ολυμπιακή διάκριση θα παίξει και η εμπειρία του από αγώνες τέτοιου επιπέδου, όπως ανέφερε και ο προπονητής κ. Βλάχος που μίλησε και για το πολύ υψηλό επίπεδο των αντιπάλων του. «Είναι πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που είμαι στο άθλημα που βλέπω τόσο καλούς αθλητές να τερματίζουν μαζί, με ελάχιστη διαφορά ο ένας από τον άλλο και ο Στέφανος είναι ανάμεσά τους. Ο Στέφανος είναι ένα παιδί – διαμάντι που πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο στίβο κωπηλασίας εδώ και μία δεκαετία», ανέφερε ο κ. Βλάχος.

  Στο… περίμενε από την Πολιτεία

  Η κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου σημαίνει και επαγγελματική αποκατάσταση όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία για τη δυνατότητα διορισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όμως, ο Ντούσκος βρίσκεται ακόμη στο… περίμενε για αυτό αφού δύο χρόνια μετά το χρυσό δεν έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. «Έχουμε υποβάλει ό,τι μας έχει ζητηθεί και περιμένουμε. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα λήξει και αυτό, όμως αν δεν υπήρχαν οι χορηγοί να με στηρίζουν τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα», ανέφερε ο Έλληνας ολυμπιονίκης.

  Ο κ. Βλάχος τέλος εξέφρασε και ένα παράπονο για την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, που όπως είπε δύο και πλέον χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο, τον έχουν ξεχάσει. «Ενώ εμείς πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είναι πρότυπο για τους νέους της πόλης μας και όχι μόνο», τόνισε χαρακτηριστικά.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ