Τετάρτη 24.07.2024
More

  Με πλούσια «συγκομιδή» μεταλλίων επιστρέφει ο Ν.Ο.Ι. από τον Σχοινιά

  Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε η α’ φάση του 90ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας καθώς αναδείχθηκε Πολυνίκης των αγώνων με πλούσια «συγκομιδή» μεταλλίων, ενώ είναι και πρώτος στη βαθμολογία.

  Συγκεκριμένα, τα πληρώματα του Ν.Ο.Ι. κατέκτησαν στις κατηγορίες Ανδρών -Γυναικών, Νέων, Κ23 και Εφήβων – Νεανίδων 16 μετάλλια εκ των οποίων 12 χρυσά, τρία αργυρά και ένα χάλκινο. Ο Όμιλος έλαβε τα διπλάσια χρυσά μετάλλια από τον δεύτερο στη γενική κατάταξη Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέκτησε έξι χρυσά, τρία ασημένια και οκτώ χάλκινα, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης με έξι χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικράτηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων υπήρξε απόλυτη, καθώς κατετάγη πρώτος και ξεχωριστά στις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων και Κ23 με τέσσερα χρυσά, τρία ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο και στην κατηγορία Ανδρών – Γυναικών με οκτώ χρυσά μετάλλια. Κατέκτησε δε την πρώτη θέση στα αγωνίσματα της Οκτακώπου των Εφήβων και των Ανδρών που θεωρούνται οι ναυαρχίδες του αθλήματος. Πλέον διεκδικεί με πολλές αξιώσεις τον τίτλο του Πολυνίκη, ο οποίος θα κριθεί οριστικά στη β΄ φάση του Πρωταθλήματος, ενώ έχει βάλει ήδη γερές βάσεις και για την ανάδειξή του σε Πρωταθλητή Ελλάδος.

  Σήμερα βρέθηκε στον Σχοινιά και ο αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος παρακολούθησε τους περισσότερους τελικούς της ημέρας, έκανε απονομές και συνομίλησε με αθλητές, προπονητές και παράγοντες της Κωπηλασίας.

  Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

  Αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων της α΄ φάσης του Πανελλήνιου Κωπηλασίας ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Νίκος Εξάρχου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Ο Ν.Ο.Ι. πήγε στο 90ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη αποστολή αποτελούμενη από 57 αθλητές και αθλήτριες, πέντε προπονητές και πέντε συνοδούς – μέλη της Διοίκησής του. Οι αγώνες έγιναν, ως συνήθως, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες στον Σχοινιά. Παρόλα αυτά, οι αθλητές μας πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για να κατακτήσει ο Όμιλος την πρωτιά και τα κατάφεραν. Επ’ ουδενί όμως δεν επαναπαυόμαστε σ’ αυτές τις επιτυχίες. Τα μετάλλια αυτά δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο, αλλά οι στόχοι μας είναι μεγαλύτεροι και κυριότερος όλων είναι ο Ν.Ο.Ι. στο άμεσο μέλλον να πολλαπλασιάσει την αθλητική του δύναμη τόσο, ώστε σε κάθε αγώνισμα του προγράμματος όλων των κατηγοριών του Πρωταθλήματος να έχει τουλάχιστον δύο συμμετοχές. Η υπέροχη και υποδειγματική συνεργατικότητα των προπονητών και των μελών της Διοίκησης τόσο μεταξύ τους αλλά και με το τεχνικό μας τιμ, η κοινή στόχευση και η συστηματική μεθοδολογία πιστεύουμε ότι θα φέρουν στο άμεσο μέλλον ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους».

  Ο κ. Εξάρχου πρόσθεσε δε ότι ο Ν.Ο.Ι. επιστρέφει από το Πανελλήνιο έχοντας συλλέξει την αναγκαία εμπειρία αλλά και με πολλή διάθεση προκειμένου να διοργανώσει με τη μέγιστη δυνατή επιτυχία τους αγώνες α΄ φάσης του Πρωταθλήματος Ανάπτυξης που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου.

  Τα μετάλλια

  Χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Σχοινιά κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:

  *Οι Νεφέλη Ντάρα – Λύδια Σίκαλου στο διπλό Σκιφ Νεανίδων.

  *Oι Βασίλης Κωστούλας – Λεωνίδας Κοπίδης στη Δίκωπο άνευ Νέων Ανδρών.

  *Οι Ιάσονας Μουσελίμης – Κων/νος Γιαννούλης – Κων/νος Καραγιάννης – Δημήτρης Κούτρας στο τετραπλό Σκιφ Εφήβων.

  *Οι Τηλέμαχος Ζυγούρας – Άγγελος Παπαζαχαρής – Στέφανος Βλάχος – Κων/νος Γιαννούλης – Χρήστος Δημητρίου – Αλέξανδρος Ζάρρας – Κων/νος Καραγιάνης – Δημήτρης Κούτρας – Δήμητρα Ντέμου (πηδαλ.) στην Οκτάκωπο Εφήβων.

  *Οι Βασίλης Κωστούλας – Δημήτρης Μπουκουβάλας στη Δίκωπο άνευ Ανδρών.

  *Οι Παύλος Φαϊτάς – Δημήτρης Μπουκουβάλας στο διπλό Σκιφ Ανδρών.

  *Η Αννέτα Κυρίδου στο Σκιφ Γυναικών.

  *Οι Έλενα Παπαζαχαρή – Αφροδίτη Σιόλου – Νεφέλη Ντάρα – Αννέτα Κυρίδου στο Τετραπλό Σκιφ Γυναικών.

  *Οι Βασίλης Κωστούλας – Λεωνίδας Κοπίδης – Δημήτρης Κούτρας – Κων/νος Καραγιάννης στην Τετράκωπο άνευ Ανδρών.

  *Οι Ηλίας Ευκαρπίδης – Ευάγγελος Μπερής – Χρήστος Δημητρίου – Κων/νος Γιαννούλης στο τετραπλό Σκιφ Ανδρών.

  *Οι Νεφέλη Ντάρα – Αννέτα Κυρίδου στο διπλό Σκιφ Γυναικών.

  *Οι Γιώργος Δημητρίου – Λεωνίδας Κοπίδης – Αριστοτέλης Λάππας – Παύλος Φαϊτάς – Λεωνίδας Παλαιοπάνος – Δημήτρης Μπουκουβάλας – Βασίλης Κωστούλας – Αποστόλης Λαμπρίδης – Κων/νος Κασιούμης στην Οκτάκωπο των Ανδρών.

  Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ομίλου:

  *Η Νεφέλη Ντάρα στο Σκιφ Νεανίδων.

  *Oι Χρήστος Δημητρίου – Κων/νος Γιαννούλης στο διπλό Σκιφ Εφήβων.

  *Οι Κων/νος Καραγιάννης – Δημήτρης Κούτρας στη Δίκωπο άνευ Εφήβων.

  Τέλος, το χάλκινο μετάλλιο το πήραν οι Χρήστος Δημητρίου – Παύλος Φαϊτάς στο διπλό Σκιφ Νέων Ανδρών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ