Τετάρτη 29.05.2024
More

  Μετάλλια και διακρίσεις για τον Ν.Ο.Ι. στη διεθνή ρεγκάτα Ιταλίας

  Το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο έδειξαν οι επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων που έλαβαν μέρος με την αποστολή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας στη διεθνή ρεγκάτα της λίμνης Πιεντιλούκο στην Ιταλία. Τα πληρώματα του Ομίλου πέτυχαν πρωτιές και διακρίσεις σε αγωνίσματα με έντονο ανταγωνισμό και συνέβαλαν στην ανάδειξη της Ελλάδας ως δεύτερης πολυνίκη χώρας στη ρεγκάτα.

  Πιο αναλυτικά, δύο πρώτες θέσεις και δύο χρυσά μετάλλια, ένα σε κάθε ημέρα της διοργάνωσης, κατέκτησαν οι Κωνσταντίνος Καραγιάννης και Δημήτρης Κούτρας στη Δίκωπο των Εφήβων, ενώ μία δεύτερη θέση και ένα ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Δήμητρα Παπαϊωάννου και Νεφέλη Ντάρα στη Δίκωπο Νεανίδων. Τα δύο κορίτσια έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και σε έναν ακόμη μεγάλο τελικό του ίδιου αγωνίσματος.

  Εξαιρετικές εμφανίσεις είχαν επίσης ο Θανάσης Παλαιοπάνος με τον Γιάννη Καλανδαρίδη στο Διπλό Σκιφ Ανδρών καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο μεγάλο τελικό, ενώ οι Θ. Παλαιοπάνος και Ζήσης Μπουκουβάλας πήραν την έκτη θέση στο Διπλό Σκιφ. Την ίδια θέση κατέλαβε και η Ανέτα Κυρίδου στον μεγάλο τελικό του Σκιφ Γυναικών, ενώ στο ίδιο αγώνισμα πήρε και τη δεύτερη θέση στον Τελικό Β΄. Η ελληνική αποστολή έφτασε συνολικά τα 14 μετάλλια το διήμερο της διεθνούς ρεγκάτας, στην οποία έλαβαν μέρος 24 χώρες.

  Η Διοίκηση του ΝΟΙ συγχαίρει όλους τους αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου για τις εξαιρετικές αγωνιστικές εμφανίσεις στο Πιεντιλούκο, καθώς και την Ελληνική Εθνική αποστολή για την πλούσια συγκομιδή μεταλλίων.

  Προετοιμασία στον Σχοινιά

  Στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά βρίσκονται από χθες οι αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί τέλη Απριλίου στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας και θα αποτελέσει ρεγκάτα Ολυμπιακής πρόκρισης για τα τελευταία πληρώματα που θα πάρουν εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στο κοινόβιο έχουν προσκληθεί 14 επίλεκτοι αθλητές κι αθλήτριες. Ανάμεσά τους είναι και οι κωπηλάτες του ΝΟΙ Θανάσης Παλαιοπάνος και Ζήσης Μπουκουβάλας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ