Παρασκευή 27.01.2023
More

  Ο Λιούις Χάμιλτον θα χριστεί «ιππότης» από την Βασίλισσα Ελισάβετ

  Ο 35χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 θα λάβει φέτος την τιμητική διάκριση του «Sir» 

  Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς που θα λάβουν φέτος την τιμητική διάκριση του «ιππότη» από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

  Μια από τις υψηλότερες τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο, το βραβείο, που χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους, φέρει τον τίτλο «Σερ» (Sir), απονέμεται σε επιλεγμένους για ένα εξαιρετικό επίτευγμα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

  O Λιούις Χάμιλτον ήταν ανάμεσα στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους που επηρέασαν τα πράγματα, σύμφωνα με το Time Magazine, και ονομάστηκε επίσης αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς στο BBC.

  Εκτός από τον έβδομο τίτλο του -ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ- και το νέο ρεκόρ νικών (95), έχει ιδρύσει μακριά από τις πίστες την «Επιτροπή Χάμιλτον» για να βελτιώσει την ποικιλομορφία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

  «Ο Λιούις είναι ένας πραγματικός γίγαντας του αθλήματός μας και η επιρροή του είναι τεράστια τόσο εντός όσο και εκτός ενός αυτοκινήτου. Αυτό που έχει επιτύχει είναι εκπληκτικό. Όλοι μας στη Formula 1 τον συγχαίρουμε γι’ αυτήν την άξια αναγνώριση των επιτευγμάτων του και ανυπομονούμε να δούμε περισσότερη από τη λαμπρότητα του το 2021», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντονιτσέλι.

  Ανάμεσα στους προηγούμενους παραλήπτες της F1 είναι οι Σερ Τζάκι Στιούαρτ, Σερ Στέρλινγκ Μος, Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, Σερ Πάτρικ Χεντ και Σερ Τζακ Μπέιμπχαμ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ