Τρίτη 20.04.2021
More

  Οι αιμοδότες του αθλητισμού προσφέρουν αίμα

  Συνεχίζεται και την Παρασκευή η εθελοντική αιμοδοσία της ΕΠΣΗΠ στο Hall of Brands

  Οι εθελοντικές αιμοδοσίες της ΕΠΣΗΠ που πραγματοποιούνται με αξιοσημείωτη συχνότητα τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ, είναι αναμφισβήτητα οι πλέον επιτυχημένες, όσον αφορά στον αριθμό των μονάδων αίματος που προσφέρονται για την κάλυψη αναγκών. Το ίδιο καταγράφεται και στην τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία που συνδιοργανώνει η ΕΠΣΗΠ με την εταιρεία Hall of Brands και το τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ, από την Τετάρτη και η οποία ολοκληρώνεται σήμερα. Οι αιμοδότες, μέλη των ομάδων της ΕΠΣΗΠ ή και όχι, μπορούν να προσέρχονται από τις 14.00 έως τις 20.00 στο κατάστημα της εταιρείας στο 6ο χλμ της εθνικής Ιωαννίνων – Αθηνών για να προσφέρουν αίμα. Μόνο την πρώτη ημέρα της αιμοδοσίας συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 40 φιάλες αίματος και η προσέλευση συνεχίστηκε και χθες με την ίδια συμμετοχή. Για μία προσπάθεια να μπει ένα λιθαράκι στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων προβλημάτων που έχουν οι συνάνθρωποί μας σήμερα, αυτά της υγείας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κ. Βρακάς.

  Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε προς τους αιμοδότες και την ΕΠΣΗΠ, ο Χρήστος Τριανταφύλλου εκπρόσωπος της εταιρείας Hall of  Brands, ενώ η βιοπαθολόγος στο ΠΓΝΙ, Ανδρομάχη Λώλη στάθηκε στη σπουδαιότητα της προσφοράς αίματος για τον συνάνθρωπο αλλά και στο ότι οι αιμοδοσίες της ΕΠΣΗΠ είναι μακράν εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή από όλες τις αντίστοιχες στη διάρκεια του έτους.

  Έντονη δυσαρέσκεια

  Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μπορεί να ανταποκρίθηκε για μία ακόμη φορά στην πρόσκληση για προσφορά στο συνάνθρωπο ωστόσο αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα πλέον, 10 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, με την κυβέρνηση να μην έχει καν ασχοληθεί την προοπτική της σταδιακής και με μέτρα, επαναλειτουργίας του, όπως ανέφερε ο κ. Βρακάς. «Είναι το πιο στενάχωρο από κάθε τι άλλο. Εδώ και μήνες δεν υφίσταται ερασιτεχνικός αθλητισμός και το χειρότερο είναι, ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καν στη συνείδηση όσων κυβερνούν και αποφασίζουν. Δεν ασχολούνται ούτε ως αναφορά με τον αθλητισμό και αυτό μας προκαλεί τεράστια εντύπωση. Το ψυχικό κόστος κυρίως στα παιδιά είναι ήδη μεγάλο και θα γίνει τεράστιο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μόνο που δεν είμαι καθόλου σίγουρος, ότι θα είναι και αντιστρέψιμο», ανέφερε ο κ. Βρακάς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ