Παρασκευή 19.07.2024
More

  Οι Αντωνίου – Βίγκος νικητές στο 9ο Rally Sprint Δωδώνης

  Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου θα διεκδικήσει την επόμενη χρονιά ο αγώνας της ΕΛΕΤΑ στην κλασική διαδρομή της Δωδώνης, μετά την οργανωτική επιτυχία του 9ου Rally Sprint “Ι.ΚΤΕΟ Autotest» Δωδώνης, που προσμετρούσε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ράλλυ Βορείου Ελλάδος και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

  Την πρώτη θέση της γενικής κατέκτησαν οι Αντώνης Αντωνίου – Αντρέας Βίγκος με Mitsubishi Lancer, που ήταν ταχύτεροι στα δύο από τα τρία σκέλη και ολοκλήρωσαν τον αγώνα με συνολικό χρόνο 21:10.43. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη νίκη σε επίπεδο γενικής για τον 29χρονο οδηγό, ο οποίος είχε σταθεί ιδιαίτερα άτυχος τα προηγούμενα χρόνια, μετρώντας ένα σερί τεσσάρων εγκαταλείψεων.

  Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Χρήστος Λάππας – Αθανάσιος Τσιούκας με Ford Fiesta R5, οι οποίοι τερμάτισαν σε συνολικό χρόνο 21:14.30, όντας οι ταχύτεροι στο τρίτο σκέλος. Ο 44χρονος γιαννιώτης οδηγός, που επέστρεψε στη δράση μετά από σχεδόν μια δεκαετία, κινήθηκε αρκετά γρήγορα μετά το αναγνωριστικό για τον ίδιο πρώτο σκέλος και υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου συνοδηγού του κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός.

  Τον τρίτο καλύτερο χρόνο συνολικά (22:27.47) σημείωσαν οι Γιώργος Παντελάκης – Γιώργος Μουρτζούκος με το Renault Clio R3.

  Τη σημαία τερματισμού είδαν 15 από τα 20 πληρώματα, που πήραν εκκίνηση, καθώς υπήρξαν πέντε εγκαταλείψεις λόγω μηχανικών προβλημάτων, που ήταν και τα μοναδικά απρόοπτα του αγώνα, καθώς κατά τα άλλα κύλησε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, χάρη στη σωστή οργάνωση και στην πειθαρχία των θεατών, που κατέκλυσαν τα βουνά της Δωδώνης, παρά τον καυτό ήλιο.

  Άτυχοι στάθηκαν οι Παναγιώτης Καμπύλης – Σταύρος Σταμέλος, που εγκατέλειψαν στην αρχή του πρώτου σκέλους, όταν το Skoda Fabia S2000R παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα, ενώ στο δεύτερο σκέλος εγκατέλειψαν οι Βαγγέλης Τσιούρης – Λευτέρης Τσιούρης με το Renault Clio 2, που είχαν κάνει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στο πρώτο σκέλος. Στο 3ο σκέλος τους ακολούθησαν οι Ποσειδώνας Γορίτσας – Αποστόλης Σπύρου με το Mitsubishi Lancer X, που ήταν στην τρίτη θέση στο τέλος του δεύτερου σκέλους, οι  Νικόλαος Τρυχίδης – Νικόλας Αβραμίδης με το Citroen Xsara και οι Αθανάσιος Στεργιάδης – Παναγιώτης Γαζγάζης με το Peugeot 106.

  Πέραν της τρίτης θέσης στη γενική κατάταξη, οι Παντελάκης – Μουρτζούκος κέρδισαν και την πρώτη θέση στην F2, όπου δεύτεροι τερμάτισαν οι Βασίλης Κανδηλιώτης – Παντελής Παπανδρέου με Peugeot 208, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Τασούλας – Φίλιππος Ζαχαρής με Peugeot 106.

  Στην F2E πρώτοι κατετάγησαν οι Τρικαλινοί Θεόδωρος Παπαβασιλείου – Μιχάλης Καλτσάς με VW GOLF GTI, δεύτεροι οι Παναγιώτης Κεφαλάς – Λάμπρος Ζωγράφος με VW GOLF Mk3 και τρίτοι οι Γιώργος Μπάης – Χρήστος Μπάης με Peugeot 106.

  Αντώνης Αντωνίου – Αντρέας Βίγκος πήραν το κύπελλο και στην κατηγορία C1/C2, ενώ στη C3/C5 στο βάθρο ανέβηκαν οι Παντελάκης – Μουρτζούκος ως πρώτοι στη συγχωνευμένη κατηγορία, Βασίλης Κανδηλιώτης – Παντελής Παπανδρέου  στο δεύτερο σκαλί και Θεόδωρος Παπαβασιλείου – Μιχάλης Καλτσάς στο τρίτο. Τέλος, στη C6 νικητές ήταν οι Κωνσταντίνος Τασούλας – Φίλιππος Ζαχαρής, δεύτεροι οι Γιάννης Σκανδάλης – Μιχάλης Κασιμιώτης και τρίτοι οι Γιώργος Μπάης – Χρήστος Μπάης, άπαντες με Peugeot 106.

  Την απονομή στους νικητές της γενικής κατηγορίας έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΕΛΕΤΑ Χρήστος Σαρηγιαννίδης, ο οποίος εκτέλεσε και χρέη αλυτάρχη, ενώ στις επιμέρους κατηγορίες τα κύπελλα απένειμαν η πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος Φωτεινή Ψαρράκου, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δωδώνης Αντώνης Αθανασόπουλος, ο παρατηρητής της ΕΠΑ/ΟΜΑΕ Γιώργος Φλώρος και ο αγωνοδίκης Μάκης Τέρτσης.

  Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα ήταν το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Autotest στη Βουνοπλαγιά και η City Cars Ioannina,  που αντιπροσωπεύει στα Γιάννενα την Peugeot, την MG, τη DS Automobile και τη Citroen.

  Το 9ο Rally Sprint Δωδώνης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, του Δήμου Δωδώνης και του ΠΕΑΚΙ, στις εγκαταστάσεις του οποίου στο Πανηπειρωτικό λειτούργησε η γραμματεία του αγώνα, το service park και έγιναν οι απονομές.. Πολύτιμη ήταν, για μία ακόμη φορά,  η συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ