Κυριακή 21.04.2024
More

  Οι ερμηνείες και τα ερωτήματα μετά την ανακοίνωση Χριστοβασίλη

  Η οικογένεια Χριστοβασίλη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ΠΑΕ.

  Μόλις ένα δεκαήμερο μετά την πρώτη – που δεν αποκλείεται να ήταν και η τελευταία – συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Παν. Χριστοβασίλη και αφού η ομάδα δε δείχνει πως μπορεί να πετύχει την παραμονή στην κατηγορία, η οικογένεια Χριστοβασίλη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ΠΑΕ.

  Σε μία αιφνιδιαστική ως προς τη χρονική στιγμή τουλάχιστον κίνηση, με ανακοίνωσή τους οι αδελφοί Παναγ. και Ιωάν. Χριστοβασίλης έκαναν γνωστή την απόφασή τους να αποχωρήσουν από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, παραχωρώντας τον ΠΑΣ σε όποιον τον ζητήσει όπως αναφέρουν, σε μία φράση που χωρά πολλαπλές ερμηνείες και αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

  Το βέβαιο είναι πως η κατάσταση στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με την αποτυχία της φετινής ομάδας να σταθεί αξιοπρεπώς στην κατηγορία, μετρώντας μέχρι στιγμής το ιστορικό αρνητικό ρεκόρ των τριών νικών σε 28 παιχνίδια, βάρυνε πάρα πολύ στην απόφαση της οικογένειας και αυτό επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση που θα έλεγε κάποιος ότι έχει συνταχθεί υπό το καθεστώς μίας έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

  Η πιο εύκολη προσέγγιση που μπορεί να κάνει κάποιος είναι πως η οικογένεια έχει λάβει την απόφασή της να απεμπλακεί από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, χωρίς ανταλλάγματα, κάτι όμως που παρότι δεν αναφέρεται, είναι σαφές πως ισχύει. Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ΠΑΕ χωρίς να ζητήσουν κανένα οικονομικό αντάλλαγμα, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος και συμφωνία με τον κάθε επίδοξο αγοραστή επί των (ρυθμισμένων) οφειλών της ΠΑΕ έναντι τρίτων, οι οποίες είναι λίγο πάνω από τα 2 εκ. ευρώ.

  Ένα δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με τη φράση ότι παραχωρούν τον ΠΑΣ σε όποιον τον ζητήσει ώστε να τον οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. Αυτό όμως είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από την προ 10ημέρου δήλωση του κ. Χριστοβασίλη, ότι όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να πείσει για τις προθέσεις και για το όραμά του για τον ΠΑΣ και εφόσον αυτό είναι να ανεβάσει την ομάδα ακόμη ψηλότερα, τότε θα είναι όλα πιο εύκολα. Οι προϋποθέσεις αυτές δεν ισχύουν, τουλάχιστον στην ανακοίνωση…

  Κίνηση τακτικής;

  Θα μπορούσε κάποιος επίσης να πει, ότι με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την πίεση που ασκείται στην οικογένεια να πουλήσει την ΠΑΕ, η χθεσινή ανακοίνωση, μεταθέτει το βάρος της ευθύνης στους επίδοξους αγοραστές, με διάφορα ονόματα να κυκλοφορούν είτε μέσω δημοσιευμάτων είτε από στόμα σε στόμα, χωρίς ποτέ κανείς να τα επιβεβαιώσει ή να τα διαψεύσει. Αν λοιπόν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον…ιδού η Ρόδος για κάθε ενδιαφερόμενο να αποδείξει στην πράξη, ότι και θέλει και μπορεί να αναλάβει τις τύχες του λαοφιλούς «Άγιαξ της Ηπείρου» περνώντας στο προσκήνιο και μακριά από κάθε είδους παρασκηνιακές συζητήσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ΠΑΕ πετά το μπαλάκι σε κάθε ενδιαφερόμενο αλλά και σε όλους εκείνους που υποστηρίζουν μετ’ επιτάσεως μάλιστα την ανάγκη της αλλαγής της διοίκησης, να αποδείξουν, ότι το ενδιαφέρον είναι πραγματικό και όχι… επικοινωνιακό.

  Ο επίδοξος αγοραστής όμως, θα είναι σε θέση να συζητήσει σήμερα για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, χωρίς να γνωρίζει αν η ομάδα θα αγωνίζεται του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα ή στη δεύτερη κατηγορία; Το ερώτημα είναι πολύ κρίσιμο γιατί είναι διαφορετικό μία διοίκηση να ξεκινά με ένα διασφαλισμένο ποσό 3,5 – 4 εκ. ευρώ στην πρώτη κατηγορία και με ένα ποσό περίπου των 750.000 ευρώ στη δεύτερη κατηγορία…

  «Λευκή πετσέτα» για την παραμονή;

  Μια ακόμη παράμετρος τέλος έχει να κάνει με τις επιπτώσεις της κίνησης αυτής ως προς το ποδοσφαιρικό τμήμα και τις λιγοστές ελπίδες που έχει για την παραμονή. Η απόφαση Χριστοβασίλη να αποχωρήσει από την ομάδα παρότι επισημαίνεται πως θα δοθεί μάχη για την παραμονή, είναι μία κίνηση που μοιάζει περισσότερο σαν αποδοχή του υποβιβασμού που αγωνιστικά φαίνεται ότι έρχεται, αλλά μαθηματικά υπάρχουν ακόμη ελπίδες. Δεν έχει γίνει σαφές αν ο κ. Χριστοβασίλης μίλησε με κάποιον στο ποδοσφαιρικό τμήμα ή αν προτίθεται να το πράξει, αλλά τις επιπτώσεις της κίνησης αυτής, είναι πολύ πιθανό να τις δούμε στο προσεχές παιχνίδι του Σαββάτου στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ…

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ