Πέμπτη 13.05.2021
More

  Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Με ξένους αθλητές τα test events και με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

  Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είναι πιθανό να επιτρέψουν σε ξένους αθλητές να συμμετάσχουν σε test events

  Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είναι πιθανό να επιτρέψουν σε ξένους αθλητές να συμμετάσχουν σε test events, τα οποία θα διεξαχθούν πριν την μεγάλη αθλητική εκδήλωση του καλοκαιριού.

  Παράλληλα οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν μια πρόβα για τον τρόπο αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς θα πραγματοποιηθούν εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας.

  «Αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε πόσοι αθλητές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στα test events. Θα υπάρξει στη συνέχεια συντονισμός με την κυβέρνηση, αφού πρώτα επιβεβαιώσουμε τον αριθμό τους» είπε το ηγετικό στέλεχος της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020», Γιασούο Μόρι, σε δημοσιογράφους. «Οι δοκιμαστικές εκδηλώσεις για πέντε αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του στίβου και του Μαραθωνίου, θα μπορούσαν να έχουν συμμετοχές και ξένων αθλητών» πρόσθεσε ο ίδιος.

  Η οργανωτική επιτροπή σχεδιάζει 18 test events πριν από την έναρξη των Αγώνων στις 23 Ιουλίου. Οι δοκιμαστικές διοργανώσεις για το σκέιτμπορντ και την σκοποβολή αναβλήθηκαν αυτό το μήνα για τον Απρίλιο και τον Μάιο, λόγω της πανδημίας. Από τους 18 αγώνες, οι δεκατέσσερις θα διεξαχθούν με την ευθύνη της οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020», ενώ για τις υπόλοιπες τέσσερις υπεύθυνες θα είναι οι διεθνείς ομοσπονδίες.

  «Για να διασφαλίσουμε την διεξαγωγή τους χωρίς εμπόδια, προσπαθούμε να περιορίσουμε τις επαφές, τις χειραψίες (…) και να διατηρήσουμε τις αποστάσεις μεταξύ αθλητών στο ένα μέτρο, εάν δεν είναι δυνατό τα δύο μέτρα. Απαγορεύονται επίσης οι επευφημίες και οι κοινόχρηστοι χώροι θα αερίζονται κάθε μισή ώρα» είπε άλλο στέλεχος των διοργανωτών, σχετικά με το πρωτόκολλο υγείας που θα ισχύσει.

  Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία χωρίς την παρουσία θεατών και με όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, ενώ έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση να μην επιτραπεί το καλοκαίρι η παρουσία φιλάθλων από τη εξωτερικό στη διοργάνωση. Μάλιστα, το μέτρο αυτό έγινε δεκτό με θετικό τρόπο από τους Ιάπωνες, αφού σχετική δημοσκόπηση έδειξε ότι το 85% συμφωνεί με την απόφαση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ