Σάββατο 08.05.2021
More

  Οριστικό: Εξ αποστάσεως οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών

  Οριστικά εξ αποστάσεως θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών

  Μπορεί σε συγκεκριμένους κύκλους και υποψήφιους να μην άρεσε η συγκεκριμένη εξέλιξη, ωστόσο, η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι απλή και αδιάβλητη με παράλληλα διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου.

  Με αυτή τη διαδικασία, θα γίνουν λοιπόν οι εκλογές, σε αρκετές αθλητικές ομοσπονδίες, όπως για παράδειγμα στον ΣΕΓΑΣ, την ΕΠΟ και την ΕΟΚ. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, επί της ουσίας, επιβεβαιώθηκε ο ηλεκτρονικός τρόπος εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος απάντησε σε σχετικό ερώτημα που του απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

  Ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ως εξής: «Εκτιμώ ως εξαιρετικά δύσκολο για τις προσεχείς εβδομάδες να έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης από νομό σε νομό και να επιτρέπονται οι μαζικές συναθροίσεις. Άλλωστε, το γνωρίζουν όλοι ότι μαχόμαστε καθημερινά, προκειμένου να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η επιδημιολογική κατάσταση τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Ως εκ τούτου, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και με δεδομένο ότι υφίσταται η εναλλακτική δυνατότητα της εξ αποστάσεως συμμετοχής και ψηφοφορίας, δεν συντρέχει λόγος χορήγησης κατ’ εξαίρεση αδειών μετακίνησης και συνάθροισης των εκλεκτόρων, από όλη την Ελλάδα, στους κατά τόπους χώρους διενέργειας Γενικών Συνελεύσεων και αρχαιρεσιών παράλληλα».

  Υπενθυμίζεται πως στο ζήτημα των εκλογών των αθλητικών Ομοσπονδιών, αθλητικοί παράγοντες έκαναν πολλές ερωτήσεις για την πιθανότητα τέλεσης έως το τέλος Μαρτίου των Γενικών Συνελεύσεων και των αρχαιρεσιών τους με φυσική παρουσία, με κατ’ εξαίρεση άδειες μετακίνησης και συνάθροισης.

  Παράλληλα και σε ό,τι αφορά τις εκλογές των Ομοσπονδιών, υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε δηλώσει πως περιμένει μια μεγάλη ανανέωση στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών.

  «Να ολοκληρώσουμε αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση στον αθλητισμό που ξεκινήσαμε σε συνεργασία με τους αθλητές και με το υγιές κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητικού κόσμου. Βεβαίως, να ολοκληρωθούν και οι εκλογές, να έχουμε μια μεγάλη ανανέωση στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών και να έχουμε μια ισχυρή και δυναμική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων. Τέλος, ακόμη και για τους πιο δύσπιστους, να σημειώσουμε πως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, έχει ήδη καλέσει τα μέλη της σε ηλεκτρονική ψηφοφορία (για πρώτη φορά), σχετικά με το θέμα της άμεσης διεξαγωγής αρχαιρεσιών στην Ένωση ή στον διορισμό διοίκησης από το Πρωτοδικείο, λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της πως η «διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι απλή και αδιάβλητη και διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου. Γίνεται με την εγγύηση του Εθνικού Δικτύου Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας AE που ανήκει εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο και υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ψηφιακή πλατφόρμα ΖΕΥΣ, που θα χρησιμοποιηθεί για την ψηφοφορία μας, έχει διοργανώσει εκατοντάδες εκλογές στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και σε άλλους φορείς και Οργανισμούς».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ