Δευτέρα 24.06.2024
More

  Σε επόμενο χρόνο οι ανακοινώσεις…

  Με τους παίκτες του ρόστερ να βρίσκονται ήδη σε διακοπές, χωρίς να γνωρίζουν ούτε το πότε, αλλά ούτε και το εάν θα επιστρέψουν στην ομάδα, αφού τα πάντα είναι ρευστά, κανείς δε γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στη γιαννιώτικη ομάδα.

  Παρότι έχουν περάσει πέντε ημέρες από την τυπική ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΣ στη Σούπερ Λίγκα, η ΠΑΕ ή ο πρόεδρος Παν. Χριστοβασίλης δεν έχουν εκδώσει κάποια ανακοίνωση που να «δείχνει» έστω προς το μέλλον και την κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσει.

  Η ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε η ΠΑΕ σε όποιον ενδιαφέρεται να αναλάβει την διοίκηση έχει μείνει «γράμμα κενό» μέχρι στιγμής, παρά τα όσα ακούγονται για παρασκηνιακές διεργασίες.

  Επί του παρόντος, το μόνο που υπάρχει, είναι η διοίκηση της οικογένειας Χριστοβασίλη και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά το αμέσως επόμενο διάστημα, με την ίδια διοίκηση θα συνεχίσει η ΠΑΕ την προσπάθειά της να διαμορφώσει διαφορετικές συνθήκες και να φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα που θα έχει ως μοναδικό της στόχο την άμεση επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα. Κάθε άλλη σκέψη για παραμονή στη SL2 και για δεύτερη χρονιά κρίνεται απαγορευτική για οικονομικούς λόγους τουλάχιστον με την παρούσα διοίκηση στο τιμόνι της ομάδας.

  Σχεδιασμός και επαφές

  Όπως αποκάλυψε η «Ε» την Τρίτη, ο Παν. Χριστοβασίλης έχει ξεκινήσει ήδη τις πρώτες κινήσεις για τη στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος από τη νέα χρονιά, έχοντας προσεγγίσει τον βετεράνο Γιώργο Ντάσιο, μίας εκ των «σημαιών» της ομάδας, ώστε να αναλάβει ένα ευαίσθητο πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Άλλωστε, εκεί βρισκόταν και πριν μερικά χρόνια και έχει μεγάλο μερίδιο στην επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, στην πρώτη χρονιά του Αργ. Γιαννίκη στον πάγκο της.

  Επίσης, το θέμα που επείγει και πρέπει άμεσα να κλείσει, είναι αυτό του προπονητή με τον Γ. Γεωργουλόπουλο να έχει αρκετές πιθανότητες παραμονής στην τεχνική ηγεσία διαθέτοντας πολλά πλεονεκτήματα. Θα πρέπει όμως να υπάρξει συμφωνία με την ΠΑΕ για τον στόχο της ομάδας, για το μπάτζετ που θα έχει, όπως επίσης και για τη στελέχωση του ρόστερ της νέας σεζόν. Στο ίδιο πλαίσιο, η άποψη του κ. Γεωργουλόπουλου για τους παίκτες που θα μείνουν στο ρόστερ και εκείνους που τελικά θα αποχωρήσουν θα έχει βαρύνουσα σημασία.

  Θέλει να μείνει ο Κόντε

  Από το ρόστερ της ομάδας ελάχιστες είναι οι προσωπικότητες που ξεχωρίσουν και θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως οι σημερινές «σημαίες» του ΠΑΣ. Πρώτος, μεταξύ αυτών των ελάχιστων περιπτώσεων παικτών δεν είναι άλλος από τον Πέδρο Κόντε, τον Ισπανό που έχει πολιτογραφηθεί Γιαννιώτης, όχι μόνο για όσα έχει προσφέρει, τόσο στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΣ, όσο και μετά την επιστροφή του από τα Εμιράτα, όσο κυρίως για το ήθος του και το πόσο έχει δεθεί με την ομάδα του ΠΑΣ, τον κόσμο του και την πόλη.

  Ο Πέδρο Κόντε πάλευε σχεδόν μόνος του στο πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος ήπιες κι αυτός το «πικρό ποτήρι» του υποβιβασμού. Η αναγνώριση όμως στο πρόσωπό του είναι διαχρονική και αυτό αποδείχθηκε με την αποθέωση που γνώριζε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Βόλο. Την Τρίτη το απόγευμα ο Κόντε μίλησε στην εκπομπή «Στη λακκούβα» με τον Μιχ. Μερτζιανίδη στο super-fm και αποκάλυψε, ότι θέλει να μείνει στον ΠΑΣ, για να αγωνιστεί ώστε να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα.

  «Το ξέρει όλος ο κόσμος ότι δεν με νοιάζει να παίξω ένα χρόνο στη Β’ κατηγορία, με στόχο να ανέβει και πάλι η ομάδα. Πρέπει να υπάρξει μία πραγματική αλλαγή για να πάει η ομάδα μπροστά, όπως το είχα νιώσει στην αρχή όταν ήρθα. Να υπάρξει ένα πλάνο, ένα καλό μέλλον, ένας καλός σχεδιασμός για ένα μέλλον πιο μακρινό, όχι μόνο για του χρόνου και για να μείνει η ομάδα περισσότερα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία», είπε αρχικά ενώ αποκάλυψε, ότι βλέπει το μέλλον του αφού σταματήσει το ποδόσφαιρο σε άλλη θέση στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

  «Ναι, θα ήθελα πάρα πολύ να συνεχίσω να έχω σχέσεις από οποιαδήποτε θέση στην ομάδα όταν σταματήσω να παίζω, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Όμως θα ήθελα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ