Πέμπτη 25.07.2024
More

  Σε εξέλιξη η μελέτη για το νέο Κλειστό Πολυδύναμο Γυμναστήριο

  Στα Γιάννενα ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης

  Στα Γιάννενα βρέθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης τόνισε στην παρέμβασή του: «Στην αναβάθμιση της Περιφέρειας Ηπείρου των 217 νόμιμων αθλητικών σωματείων, εγγεγραμμένων στο Μητρώο και των 381 καταγεγραμμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα από ένα συνεκτικό σχέδιο 13,5 εκατ. ευρώ».

  Αναφέρθηκε στην «άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη», τονίζοντας ότι έγινε η αποσυναρμολόγηση της Ολυμπιακής εγκατάστασης της ξιφασκίας από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά και η μεταφορά της στα Ιωάννινα, για την κατασκευή Κλειστού Πολυδύναμου Γυμναστηρίου, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ.

  Τη στιγμή αυτή βρίσκεται, σημείωσε, σε εξέλιξη η πλήρης μελέτη του έργου. Μια εγκατάσταση 10.000 τ.μ. σε έκταση 40 στρεμμάτων που θα περιλαμβάνει:

  • Κλειστό Γυμναστήριο για μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ, 3.500 θέσεων.
  • Δύο Κλειστά Προπονητήρια για την ανάπτυξη αθλημάτων, όπως γυμναστική, ταε κβον ντο, καράτε, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ κλπ.
  • Υπαίθρια γήπεδα τένις, πάντελ, 3Χ3 και διαδρομές περιπάτου και ποδηλασίας».

  «Γνωρίζουμε την ελκυστική δυναμική της Ηπείρου. Το ζήσαμε άλλωστε και τον περασμένο Μάιο όταν η Ήπειρος αποτέλεσε επίκεντρο της παγκόσμιας ποδηλασίας, συγκεντρώνοντας 140 ελίτ αθλητές από 20 σπουδαίες ομάδες, ως τερματισμός του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου.

  Ο Γύρος που αναβιώσαμε και αναβαθμίσαμε αθλητικά και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χαρίζοντας τεράστια διεθνή προβολή στις περιοχές της χώρας μας απ’ όπου πέρασε, ενισχύοντας τον αθλητικό τουρισμό. Προβλήθηκε από 42 τηλεοπτικούς παρόχους σε 164 χώρες σε όλη τη γη, προσελκύοντας 3,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, με την τηλεοπτική αξία του προϊόντος να ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ