Παρασκευή 07.05.2021
More

  Στην Αθήνα το Final-8 του Basketball Champions League

  Με συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε χτες η ανάθεση του Final-8 του Basketball Champions League στην Αθήνα (30/09-4/10) και την ΑΕΚ.

  Στο πάνελ βρέθηκαν οι Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού), Νίκος Χαρδαλιάς (Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων), Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής), Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού), Νίκος Πέππας (Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής), Μάκης Αγγελόπουλος (Πρόεδρος ΑΕΚ) και Πατρίκ Κομνηνός (CEO του BCL).
  Ο εκτελεστικός διευθυντής του BCL, Πατρίκ Κομνηνός, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση παραμένει βασική υπόθεση όχι μόνο της FIBA αλλά όλων των Ομοσπονδιών. Βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε την επιλογή της Αθήνας ως την διοργανώτρια πόλη για το Final Eight, που θα διεξαχθεί από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ.»

  «Επιλέξαμε την Αθήνα για δύο λόγους, έχοντας συζητήσει με αρκετές πόλεις. Πρώτον, η άριστη συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και οι διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει για όλες τις αποστολές, κάτι που ήταν προαπαιτούμενο. Άπαξ και έχουμε τις 8 ομάδες εδώ, μπορεί να γίνει Final Eight. Και βέβαια ερχόμαστε σε ένα περιβάλλον που έχει δείξει μία πολύ καλή αντιμετώπιση της πανδημίας, που μας δίνει τα εχέγγυα για την υλοποίηση της προσπάθειας.

  Ο δεύτερος λόγος είναι η εμπειρία που διαθέτει τόσο η ΚΑΕ ΑΕΚ όσο και το ΟΑΚΑ, που επίσης μας δημιουργεί μία ασφάλεια και μας επιτρέπει να μην χρειάζονται συνεχή ταξίδια ώστε να επισκεπτόμαστε το γήπεδο. Είναι μία εγκατάσταση που φιλοξένησε το Final Four το 2018. Ήρθαμε σε ένα γνώριμο περιβάλλον.», πρόσθεσε.
  Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης είναι: ΑΕΚ – Νίμπουρκ, Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπούργος, Σαραγόσα – Τενερίφη ή Οστάνδη, Τουρκ Τέλεκομ – Ντιζόν ή Νίζνι.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ