Πέμπτη 30.06.2022
More

  Στην Ήπειρο η προετοιμασία της ολυμπιακής αποστολής της Σουηδίας

  Τον Μάιο του 2021 έρχεται στην Ήπειρο η ολυμπιακή αποστολή της Σουηδίας για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

  Συνολικά 120 αθλητές και 160 προπονητές και συνοδοί θα βρίσκονται στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Σύβοτα για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας, που επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνη.

  Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας Peter Reinebο, βρίσκεται στην Ήπειρο για οργανωτικά ζητήματα της προετοιμασίας βρίσκεται συνοδευόμενος από την Νina Hornewall, Εμπορική Διευθύντρια της ταξιδιωτικής Εταιρίας που έχει αναλάβει την οργάνωση της φιλοξενίας της Σουηδικής αποστολής.

  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενημέρωσαν τον κ. Καχριμάνη για το σχεδιασμό τους, ο οποίος περιλαμβάνει και ορεινές περιοχές και ζήτησαν τη συνδρομή του σε επιμέρους ζητήματα, ώστε μέσω της φιλοξενίας της Σουηδικής Ολυμπιακής Ομάδας να προβληθεί και να αναδειχθεί η Ήπειρος και ως αθλητικός τουριστικός προορισμός.

  Παράλληλα, η εμπορική διευθύντρια της εταιρείας ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τον προγραμματισμό του τουριστικού οργανισμού για την επόμενη τουριστική περίοδο.

  Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης, Αλ. Καχριμάνης, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής του μετέφερε το ενδιαφέρον του να επισκεφθεί και περιοχές του ορεινού όγκου της Ηπείρου και σήμερα θα μεταβεί σε ένα τμήμα του Ζαγορίου. Μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής:

  «Είναι μεγάλη τιμή που ήλθε να μας δει από κοντά. Στα παραθαλάσσια έβαλε Άριστα, να δούμε τι θα πει με τα ορεινά. Τον ενημέρωσα για τα μονοπάτια του Epirus Trail από το Γράμμο μέχρι τα Τζουμέρκα και το απίθανο περιβάλλον. Σιγά- σιγά η σουηδική εταιρεία, που μέχρι σήμερα δούλευε κυρίως με τη θάλασσα, θα ασχοληθεί με όλη την περιοχή της Ηπείρου. Δράττομαι της ευκαιρίας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία, που εκτός από τη φετινή που ήταν έκτακτης ανάγκης περίοδος, έφερνε την εβδομάδα 7-8 πτήσεις στην περιοχή μας. Θα περάσουν τα δύσκολα, θα έρθουν τα εύκολα και πιστεύω ότι θα έχουμε πάρα πολύ περισσότερο κόσμο».

  Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Σουηδίας, Peter Reinebο, δήλωσε ότι είναι παρά πολύ ενθουσιασμένοι από τη συνεργασία, προσθέτοντας ότι βρήκαν ένα ιδανικό μέρος- στα Σύβοτα- για την προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας. «Νομίζω ότι εμείς σαν Ολυμπιακή Επιτροπή μπορεί να  γίνουμε μια γέφυρα μεταξύ Ελλάδος και Σκανδιναβίας για να διαφημίσουμε την περιοχή και μετά το καμπ του προσεχούς Μαΐου. Νιώθουμε ότι η περιοχή θέλει να υποστηρίξει αυτό που θέλουμε εμείς».

  Συνεχίζοντας τόνισε ότι  έχουν  δει τις καταπληκτικές παραλίες της Ηπείρου και θέλουν να γνωρίζουν και ένα κομμάτι από τα ορεινά. «Η ξεκάθαρη τάση που βλέπουμε – συνέχισε – είναι ότι ο κόσμος θέλει πια να  ζήσει, να κάνει  δραστηριότητες, να κάνει αθλητισμό και εσείς έχετε μια περιουσία εδώ που ταιριάζει με το καινούργιο Life style. Και αυτό θα το επεξεργαστούμε μαζί»

  Η Εμπορική Διευθύντρια, Νina Hornewall, από την πλευρά της  τόνισε ότι «σήμερα η Ήπειρος είναι για μας  ο 3ος πιο μεγάλος προορισμός  της χώρας, μετά την Κρήτη και τη Ρόδο. Νοιώθω μεγάλη χαρά και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν μια απασχόληση στον τουρισμό  και ιδιαίτερα τον κ. Καχριμάνη που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, την  Περιφέρεια, τους  Δήμους  και τον κ. Ζυγούρη που μας αντιπροσωπεύει στην περιοχή». Πρόσθεσε ότι χάρη στη συνεργασία σε διάστημα πέντε χρόνων οι τουρίστες που μετέφερε η εταιρεία στην Ήπειρο από 12.000 έφτασαν σχεδόν τους 50.000, ενώ συνεργάζεται με 70 ξενοδοχεία στην Ήπειρο.

  «Συνεχίζουμε να χτίζουμε στον τουρισμό και θα συνδυάσουμε  παραλίες με τα ορεινά μέρη. Το επόμενο βήμα μας είναι να χτίσουμε  ένα καινούργιο πελατολόγιο με αθλητές οι οποίοι μπορούν να έρθουν στις άκρες της σεζόν».

  Για τη νέα τουριστική περίοδο είπε ότι προγραμματίζονται οι ίδιες περίπου πτήσεις με αυτές του 2019 για Ιωάννινα- Πρέβεζα εφόσον βρεθεί λύση για τον κορωνοϊό, προσθέτοντας ότι εκτός από  επισκέπτες από Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, θα φέρει Γερμανούς και Άγγλους τουρίστες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ