Στους “Ζωσιμάδες” με Βόλο ο ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο

Τον αντίπαλο για τη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας έμαθε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που θα φιλοξενήσει τον Βόλο στους “Ζωσιμάδες” στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης. Η αναμέτρηση είναι μονή και θα διεξαχθεί μεταξύ 18, 19 ή 20 Αυγούστου, με την ομάδα του Θωμά Ναδάλες να μπαίνει πρόωρα στα… βαθιά, καθώς βρίσκεται ακόμη σε φάση προετοιμασίας.

Η κληρωτίδα έφερε μια απαιτητική πρεμιέρα για τους Ηπειρώτες, απέναντι σε έναν αντίπαλο Super League που και φέτος δείχνει ανταγωνιστικός. Η πρόκριση θα κριθεί σε ένα και μόνο παιχνίδι, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας δεν θα υπάρξει παράταση, αλλά απευθείας διαδικασία πέναλτι.

Υποχρεωτική συμμετοχή U21 και νέα φάση League

Φέτος, η ΕΠΟ εισάγει δύο σημαντικές καινοτομίες στη διοργάνωση: Πρώτον, από τη 2η φάση και μετά, το Κύπελλο αποκτά League Phase, θυμίζοντας διοργανώσεις τύπου Champions League. Δεύτερον, από τον φετινό θεσμό καθιερώνεται η υποχρεωτική συμμετοχή τουλάχιστον ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ετών (γεννηθέντα από 1/1/2004 και μετά) στην αρχική ενδεκάδα κάθε ομάδας. Μάλιστα, σε περίπτωση αλλαγής του συγκεκριμένου παίκτη, η αντικατάστασή του θα γίνεται μόνο από άλλον κάτω των 21, ρύθμιση που θα ισχύσει μέχρι και τον τελικό.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια της προκριματικής φάσης:

  • ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος

  • Καβάλα – Πανσερραϊκός

  • Καμπανιακός – Athens Kallithea

  • Ελλάς Σύρου – Νέστος Χρυσούπολης

  • Καλαμάτα – ΑΕΛ

  • Κισσαμικός – Μαρκό

  • Μακεδονικός – Λεβαδειακός

  • Αναγέννηση Καρδίτσας – Κηφισιά

  • Αιγάλεω – Παναργειακός

  • Πανιώνιος – ΠΟΤ Ηρακλής

  • Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός

Χωρίς αγώνα περνά στη φάση των ομίλων η Ηλιούπολη.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ