Κυριακή 18.04.2021
More

  Τηλεδιάσκεψη του Λ. Αυγενάκη με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ Π. Κολόκα

  Με τις διοικήσεις των Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων και Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

  Με τις διοικήσεις των Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων και Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της σειράς επαφών που έχει τις τελευταίες ημέρες με τους επικεφαλής των αθλητικών υποδομών, οι οποίες εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

  Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συνεχάρη τους προέδρους των δύο αθλητικών κέντρων, Παντελή Κολόκα και Σταμάτη Λυκούρη, αντίστοιχα, καθώς και τα μέλη των διοικήσεων, τακτικά και αναπληρωματικά, που δουλεύουν επαγγελματικά και με συνέπεια, τιμώντας την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και τη δική του, αφήνοντας θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία με τη δραστηριότητα και τη διαχείριση των αθλητικών υποδομών.

  Κατόπιν, ενημερώθηκε για την αθρόα συμμετοχή στην Αιμοδοσία που διοργανώθηκε από το ΠΕΑΚΙ προ ημερών. Αιμοδοσία στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» και της σχετικής επιστολής του, προς όλη την αθλητική οικογένεια, για την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης τώρα που οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες στη μάχη με τον κορωνοϊό.

  Στη συνέχεια, ο κ. Αυγενάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στα γρήγορα αντανακλαστικά του Υφυπουργείου και στη σειρά προληπτικών ενεργειών που έγιναν προτού καν κλιμακωθεί στη χώρα μας ο Covid-19 (απολυμάνσεις εγκαταστάσεων, επιστολή σε Δήμους να πράξουν το ίδιο, πρόβλεψη για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, μέριμνα εξαίρεσης των προετοιμαζόμενων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα μέτρα απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων προτού καν να το ζητήσει η ΔΟΕ) και ζήτησε την ίδια επαγρύπνηση και ταχύτατα αντανακλαστικά από όλους μόλις επιτραπεί η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα.

  Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, με σύνθημα «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», επεξεργάζεται ένα πακέτο δράσεων που αφορούν στις αθλητικές υποδομές μόλις ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό καταστεί νικηφόρος. Επ’ αυτών ζητήθηκαν προτάσεις και παρατηρήσεις από τις διοικήσεις των ΠΕΑΚΙ και ΕΑΚΚ, προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αναβαθμιστούν περαιτέρω, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και να «ανοίξουν» περισσότερο στις τοπικές κοινωνίες.

  Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε και τις διαδικτυακές καμπάνιες του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείο Αθλητισμού. Εκείνη για την αιμοδοσία ανά την επικράτεια (σήμερα στα Χανιά και στη Θεσσαλονίκη, το σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ κ.ά.), αλλά και αυτή που θα ξεκινήσει την προσεχή εβδομάδα, με τις δημοπρασίες αθλητικών ενθυμίων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας, αρχής γενομένης με τη φανέλα του Νίκου Γκάλη και τα γάντια του Μιχάλη Ζαμπίδη. Τα έσοδα από τις δημοπρασίες θα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό.

  13 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

  Αναφορά έγινε και στη συμφωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση για τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων θα απορροφηθούν στα ΕΑΚ 249 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων. Στο ΠΕΑΚ Ιωαννίνων αντιστοιχούν 13 και στο ΕΑΚ Κέρκυρας 12, που προφανώς θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αποδοτικότερη λειτουργία τους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ