Σάββατο 18.09.2021
More

  Premier League: Με μάσκα οι φίλαθλοι, χωρίς πολλά συνθήματα, όχι αγκαλιές

  Το σχέδιο για την επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες

  Οι φίλαθλοι στα γήπεδα της Premier League, στα οποία θα επιστρέψουν αυτό το σαββατοκύριακο, θα πρέπει να φορούν διαρκώς μάσκα.

  Οι κανονισμοί προβλέπουν επίσης ότι θα γίνεται θερμομέτρηση των φιλάθλων κατά την είσοδό τους, ενώ θα τους ζητηθεί να μην τραγουδούν υπερβολικά συνθήματα ούτε να φωνάζουν, όπως και να μην αγκαλιάζονται ούτε να κάνουν high-five.

  Οι συγκεκριμένοι κανονισμοί συμφωνήθηκαν σε συνάντηση της Premier League την Πέμπτη και είναι στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πλάνου για να πειστεί η κυβέρνηση της Βρετανίας ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να χειριστεί με ασφάλεια την επιστροφή των φιλάθλων. Η προσδοκία είναι ότι σε κάποια γήπεδα θα επιτραπεί η είσοδος έως 20.000 φιλάθλων μέχρι το τέλος της σεζόν, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ξεκινούν οι εμβολιασμοί στη χώρα.

  Η απαίτηση για τη χρήση μάσκας από τους φιλάθλους που θα κάθονται στις θέσεις τους θα περιορίσει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού από τα τραγούδια και τις φωνές, ενώ θα είναι πιο εύκολο τα γήπεδα να συμμορφωθούν με τους κανόνες που αφορούν τις αποστάσεις. Με μάσκες, οι φίλαθλοι θα μπορούν να κάθονται ένα μέτρο μακριά ο ένας από τον άλλον, ενώ χωρίς μάσκα η απαιτούμενη απόσταση είναι δύο μέτρα.

  Σύμφωνα με το σύστημα των τριών βαθμίδων που υιοθέτησε η Βρετανία μετά την έξοδο από το δεύτερο εθνικό lockdown, στα γήπεδα μπορούν να μπουν έως 2.000 φίλαθλοι στις περιοχές του επιπέδου 2 και 4.000 στις περιοχές του επιπέδου 1. Όμως δεν επιτρέπονται φίλαθλοι στις περιοχές του που είναι στην υψηλότερη κλίμακα κινδύνου (3).

  Στην Premier League ελπίζουν ότι η κυβέρνηση θα επιτρέψει να γίνουν πιλοτικά ματς με αύξηση αυτών των αριθμών την επόμενη χρονιά. Αυτή τη στιγμή, δέκα ομάδες μπορούν να υποδεχθούν στην έδρα τους 2.000 φιλάθλους, σύμφωνα με το σύστημα των βαθμίδων.

   

  Με πληροφορίες από Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ