Τρίτη 21.09.2021
More

  Τζιάνι Ποστιλιόνε: «Ο Ντούσκος είναι ο Χάμιλτον της κωπηλασίας»

  Aπίθανη δήλωση του Ιταλού προπονητή της εθνικής ομάδας κωπηλασίας για τον Έλληνα χρυσό Ολυμπιονίκη

  Τι σχέση έχουν ο Χάμιλτον κι ο Τσιτσιπάς με τον χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο; Φαινομενικά καμία. Ωστόσο για τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από την επιτυχία του Γιαννιώτη κωπηλάτη, τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της κωπηλασίας Τζιάνι Ποστιλιόνε, ο Στέφανος της κωπηλασίας είναι ανώτερος απ’ αυτόν του φιλέ και.. ισάξιος με τον πρωταθλητή της φόρμουλα 1.

  Ο Ιταλός τεχνικός που είναι επικεφαλής προπονητής της ΕΚΟΦΝΣ για τις Εθνικές ομάδες τόνισε για αυτή την τεράστια επιτυχία όχι μόνο του Ντούσκου αλλά και συνολικά όλης της ελληνικής κωπηλασίας τα εξής:

  «Αυτή είναι δουλειά 3 ετών, πολύ σκληρή ειδικά για το Στέφανο αλλά και για όλους εμάς. Καταφέραμε μεγάλα πράγματα παρά την αδύναμη οικονομία της Ελλάδας. Χώρες όπως η Νορβηγία και η Κροατία επενδύουν στην κωπηλασία. Εμείς με λίγα χρήματα και μικρή στήριξη αλλά με σημαντικά προπονητικά κριτήρια, μεθοδολογία και ανάλυση της τεχνικής πετύχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Είναι πολύ μεγάλη η διαδρομή που έχουμε κάνει αν σκεφτεί κανείς ότι ο Στέφανος πριν αγωνιζόταν στην ελαφριά κατηγορία. Τώρα ο «Χάμιλτον της κωπηλασίας» είναι Έλληνας. Έχετε έναν πολύ καλό τενίστα, το Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά κατά τη γνώμη μου με αυτό το Ολυμπιακό χρυσό αυτή τη στιγμή δεν είναι κανείς μπροστά του. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό».

  Για το τι σημαίνει αυτό το χρυσό μετάλλιο για το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα, πρόσθεσε: «Αρχικά θέλουμε να καθαρίσουμε το όνομα της ελληνικής κωπηλασίας. Έχουν γραφτεί αρκετά και κάποιοι άνθρωποι δε θέλουν αυτά τα αποτελέσματα από την ελληνική κωπηλασία. Εύχομαι ότι αυτοί, αλλά και οι φίλαθλοι θα καταλάβουν ότι είμαστε καλοί άνθρωποι και εργαζόμαστε σωστά. Ο στόχος της Ελλάδας στους τελευταίους 4 Ολυμπιακούς ήταν να φέρει αντίστοιχα αποτελέσματα με αυτά του Τόκιο. Δύο προκρίσεις σε τελικούς, ένα μετάλλιο, και μετά από 16 χρόνια και μετά από αργυρά και χάλκινα, χρυσό. Είναι το μοναδικό χρυσό της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς. Πρέπει να είστε περήφανοι όλοι οι Έλληνες, αλλά κι εγώ ως προπονητής αυτού του αθλητή».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ