Δευτέρα 18.10.2021
More

  Βατή κλήρωση για την Εθνική ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

  Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση στην έδρα της FIBA, στην Ελβετία

  Τα πρώτα «εμπόδια» που πρέπει να ξεπεράσει, προκειμένου να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, έμαθε σήμερα η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών, ύστερα από την κλήρωση για τον α΄ γύρο των προκριματικών στην ευρωπαϊκή ζώνη, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της FIBA, στην Ελβετία.

  Η εθνική «έπεσε» στον 2ο όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει την Τουρκία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Λευκορωσία εντός κι εκτός έδρας (6 αγωνιστικές), σε τρία «παράθυρα» που είναι προγραμματισμένα για τον Νοέμβριο του 2021 (20-30/11), τον Φεβρουάριο του 2022 (21/2-1/3) και τον Ιούνιο του 2022 (27/6-5/7). Οι πρώτες τρεις ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στον β΄ γύρο των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης.

  Εκεί δημιουργούνται νέα γκρουπ μέσω της συνένωσης των οκτώ ομίλων του α΄ γύρου ανά δύο, με όλες τις ομάδες να μεταφέρουν στον β΄ γύρο τα αποτελέσματά τους από την α΄ φάση. Έτσι, η εθνική καλείται να ολοκληρώσει αήττητη, ει δυνατόν, τις υποχρεώσεις της στον α΄ γύρο, προκειμένου να ξεκινήσει από την… “pole position” στον β΄ γύρο των προκριματικών, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου 2023 σε Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες.

  Οι όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση για τον α΄ γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ευρωπαϊκή ζώνη έχουν ως εξής:

  1ος ΟΜΙΛΟΣ
  Σερβία
  Σλοβακία
  Βέλγιο
  Λετονία

  2ος ΟΜΙΛΟΣ
  Λευκορωσία
  Μ. Βρετανία
  ΕΛΛΑΔΑ
  Τουρκία

  3ος ΟΜΙΛΟΣ
  Κροατία
  Σουηδία
  Φινλανδία
  Σλοβενία

  4ος ΟΜΙΛΟΣ
  Ισραήλ
  Γερμανία
  Εσθονία
  Πολωνία

  5ος ΟΜΙΛΟΣ
  Γαλλία
  Πορτογαλία
  Ουγγαρία
  Μαυροβούνιο

  6ος ΟΜΙΛΟΣ
  Βοσνία/Ερζεγοβίνη
  Λιθουανία
  Βουλγαρία
  Τσεχία

  7ος ΟΜΙΛΟΣ
  Γεωργία
  Βόρεια Μακεδονία
  Ισπανία
  Ουκρανία

  8ος ΟΜΙΛΟΣ
  Ρωσία
  Ολλανδία
  Ισλανδία
  Ιταλία

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ