Δευτέρα 24.06.2024
More

  Ξεκινά ο σχεδιασμός και βλέπουμε…

  Ένα δίμηνο σχεδόν μετά την ανακοίνωσή τους, ότι προτίθενται να αποχωρήσουν από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ανοίγοντας την πόρτα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι αδελφοί Χριστοβασίλη τοποθετήθηκαν επισήμως για πρώτη φορά, γνωστοποιώντας ότι παραμένουν στο τιμόνι της ΠΑΕ και ξεκινούν τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, με στόχο την επιστροφή του ΠΑΣ στη μεγάλη κατηγορία.

  Έχοντας παρέλθει ένα ικανό χρονικό διάστημα για να γίνουν οι συζητήσεις και οι τυχόν προτάσεις που εν τέλει δεν προέκυψαν από κανέναν, η οικογένεια Χριστοβασίλη με την χθεσινή επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποιεί πως δε μπορεί να περιμένει άλλο την έναρξη του προγραμματισμού για τη νέα σεζόν, αλλά την ίδια στιγμή κιόλας δεν κλείνει την πόρτα σε κανέναν, τονίζοντας πως η οικογένεια παραμένει ανοιχτή σε όποια σοβαρή πρόταση έρθει. Δεν παραλείπουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός πως παρά τις ισχυρές κοινωνικές πιέσεις που δέχθηκαν για να αποχωρήσουν από την ΠΑΕ, κανείς δε βρέθηκε να ενδιαφερθεί για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ειδικά από την τοπική κοινωνία, κάτι που θα πρέπει όπως αναφέρουν να την απασχολήσει.

  Από την άλλη όμως, το ίδιο ακριβώς ζήτημα θα πρέπει να απασχολήσει και τους ίδιους που φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την απαξίωση της ΠΑΕ και της ομάδας του ΠΑΣ που «σφραγίστηκε» επί της δικής τους θητείας στον πρώτο κιόλας χρόνο που ανέλαβαν τη διοίκηση της ΠΑΕ, με τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επίσης ένα θολό σημείο είναι αυτό που αφορά στο οικονομικό αντίτιμο που ζητούν για την ΠΑΕ το οποίο δεν το προσδιορίζουν αλλά αναφέρονται στην κάλυψη του ανοίγματος της ΠΑΕ, το οποίο είναι μικρότερο από το ποσό της εξαγοράς του ΠΑΣ από τον πατέρα τους Γ. Χριστοβασίλη πριν από 16 χρόνια.

  Η ανακοίνωση

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας Χριστοβασίλη αναφέρει:

  «Η χρονιά που ολοκληρώθηκε δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ένα αποτέλεσμα που στεναχώρησε ιδιαίτερα τόσο εμάς όσο και τον κόσμο της ομάδας, με μερίδα φιλάθλων να ζητάει την αποχώρηση μας και την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου του συλλόγου.

  Σεβόμενοι απόλυτα την μνήμη του πατέρα μας ο οποίος αναμόρφωσε αυτόν τον σύλλογο, αλλά και την επιθυμία των φιλάθλων, στις 2 Απριλίου προβήκαμε σε μια δήλωση με την οποία γνωστοποιήσαμε την πρόθεση μας να αποχωρήσουμε από τον σύλλογο. Μάλιστα, στην δήλωση αυτή ξεκαθαρίζαμε πως ήμασταν ανοικτοί σε οποιαδήποτε πρόταση και πως είχε έρθει η ώρα για αλλαγή σελίδας που θα οδηγούσε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην επόμενη ημέρα. Ως αντίτιμο δε για την παραχώρηση των μετοχών της οικογένειας ζητήσαμε να αναλάβει ο νέος επενδυτής την κάλυψη του ανοίγματος της ΠΑΕ χωρίς να ζητάμε κάποιο επιπλέον ποσό.

  Εδώ να διευκρινίσουμε πως αυτή την στιγμή δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς το οικονομικό σκέλος και το ποσό παραχώρησης παραμένει το ίδιο, το οποίο μάλιστα είναι μικρότερο από όσο κόστισε η αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 από τον πατέρα μας πριν 16 χρόνια. Θα περίμενε κανείς πως για μια ομάδα η οποία έχει μια ιδιαίτερη και σημαντική δυναμική και αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ήπειρο, θα υπήρχε ενδιαφέρον για την απόκτησή της.

  Αντίθετα όμως, σχεδόν δύο μήνες μετά την προαναφερθείσα δήλωση μας, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ουσιαστικά πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, όπως δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε πρόταση στα 16 χρόνια ιδιοκτησίας μας. Το γιατί δεν έχει υπάρξει πρόταση θα πρέπει να απασχολήσει την κοινωνία των Ιωαννίνων και όσους φώναζαν όλο αυτό το διάστημα να πουλήσουμε και να αποχωρήσουμε, ειδικά από την στιγμή που όλο αυτό το διάστημα ακούγαμε φήμες για διάφορους υποψήφιους που περιμένουν στην γωνία, αλλά και όσους γενικά διατείνονται ότι ενδιαφέρονται και αγαπάνε την ομάδα της πόλης, χωρίς όμως ποτέ να είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο.

  Την ίδια ώρα εμείς προτιμήσαμε να μην μιλήσουμε και να περιμένουμε μήπως εμφανιστεί έστω και κάποιος στο 90’ και δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ομάδα. Τώρα όμως, μετά το πέρας δύο μηνών κι επειδή ο χρόνος τρέχει, πρέπει να βγούμε μπροστά και να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα του συλλόγου γιατί όπως φαίνεται είμαστε και οι μοναδικοί που αγαπάνε και αγωνιούν για το μέλλον του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

  Για τον λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν και να μην αφήσουμε την ομάδα να διαλυθεί, βάζοντας μια και καλή τέλος στις διάφορες σχετικές φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στην πόλη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση έρθει.

  Εμείς άμεσα ανεβάζουμε μανίκια για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ της σεζόν 2024-25 κι ελπίζουμε στη νέα αυτή προσπάθεια αρωγοί να είναι όλοι (φίλαθλοι, επιχειρηματίες, φορείς και τοπικοί άρχοντες) και να βοηθήσει ο καθένας από την θέση του ώστε η επόμενη χρονιά να είναι απλά ένα μικρό διάλειμμα και ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να επιστρέψει εκεί που ανήκει».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ