Τετάρτη 24.04.2024
More

  100.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα – 2.700 το 24ωρο στις επόμενες μέρες

  Αναγκαία η λήψη μέτρων στα Μέσα Μεταφοράς, σύμφωνα με τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη 

  Περίπου 100.000 ενεργά κρούσματα υπολογίζονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, σύμφωνα με τον καθηγητή περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

  Τα μέτρα, που έχουν ληφθεί «δεν φτάνουν για να κάμψουμε πλήρως την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα» επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα αυτών που τίθενται σε εφαρμογή από αύριο Τρίτη και για έναν μήνα,  θα αρχίσουν να φαίνονται από τις 7 Νοεμβρίου κι έπειτα.

  Ωστόσο, μέχρι τότε ο αριθμός των κρουσμάτων, αναμένεται να αγγίξει τα 2.700. Με την τήρηση των μέτρων, ο αριθμός αυτός θα αρχίσει να κάμπτεται μετά από μια εβδομάδα επισήμανε.

  Υπογράμμισε δε, ότι το καλύτερο σενάριο είναι «να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα» ενώ τόνισε ότι θα χρειαστούν και επιπλέον νέα μέτρα.

  «Πρώτα από όλα πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειώσουμε το ιικό φορτίο, ενώ πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό» επισήμανε ο κ. Σαρηγιάννης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ