Σάββατο 25.09.2021
More

  Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά σε Δροσιά και Πτέρη

  Φόβοι για αναζωπυρώσεις

  Σχεδόν ένα 24ωρο μετά τις πρώτες φλόγες στην περιοχή οι προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων για να σβήσουν και οι τελευταίες εστίες φωτιάς στα χωριά Δροσιά και Πτέρη του Δήμου Ερυμάνθου συνεχίζονται.

  «Η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με εχθές, ωστόσο φοβόμαστε τις αναζωπυρώσεις» αναφέρει στο tempo24.news ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

  Οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για να περιορίσουν και τις τελευταίες εστίες, με τους ανέμους να είναι σε ύφεση από τις 2 περίπου τα ξημερώματα και να διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης.

  Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από αέρος για τον περιορισμό των εστιών και των αναζωπυρώσεων.

  Η φωτιά στο πέρασμά της παραλίγο να κάψει ολόκληρο τον οικισμό της Δροσιάς, ο οποίος σώθηκε από θαύμα, με τις φλόγες να περνούν μέσα από αυτόν, χωρίς όμως να προκαλούν ζημιές. Ποιμνιοστάσια και αγροικίες μέσα στο δάσος δε γλίτωσαν από το μένος της πυρκαγιάς.

  Σύμφωνα με το tempo24, ένα ατύχημα με πυροσβεστικό όχημα δυσκόλεψε την πρόσβαση των δυνάμεων στη Δροσιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα πυροσβεστικό όχημα έπαθε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να πέσει σε χαντάκι και να κλείσει ο δρόμος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ