Σάββατο 20.07.2024
More

  Αγωνία στην Κρήτη για διασωληνωμένη 36χρονη έγκυο–Δεν έχει εμβολιαστεί

  Η κατάσταση της κοπέλας έχει εμφανίσει βελτίωση, χωρίς ωστόσο να έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της.

  Έντονη είναι η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 3.628 νέα κρούσματα, 22 ήταν οι θάνατοι και 334 οι διασωληνωμένοι.

  Στην Κρήτη μάλιστα έχει σημάνει συναγερμός για μία 36χρονη έγκυο, η οποία νόσησε και το περασμένο Σάββατο χρειάστηκε να μπει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προκειμένου να διασωληνωθεί. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Κώστα Χαχλιούτη, η κατάστασή της έχει εμφανίσει βελτίωση, χωρίς ωστόσο να έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της.

  «Οι εργαστηριακές εξετάσεις είναι καλές. Οι γιατροί αποφάσισαν να μειώσουν την καταστολή και να ξεκινήσουν τη διαδικασία της αφύπνισής της. Ωστόσο, αναγκάστηκαν να διακόψουν τη διαδικασία καθώς η αναπνευστική της λειτουργία δεν επέτρεψε να συνεχιστεί. Η 36χρονη παρά τη σύσταση της γυναικολόγου της δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Περίμενε να γεννήσει και να το κάνει μετά. Οι γιατροί παρακολουθούν και το έμβρυο ωστόσο σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να ξέρουν αν έχει επηρεαστεί», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του ΜEGA.

  Εξιτήριο για βρέφος που νοσηλευόταν

  Στο μεταξύ, εξιτήριο πήρε σήμερα το βρέφος που είχε νοσήσει με κορωνοϊό. Το κοριτσάκι εισήχθη με συμπτώματα του ιού το Σάββατο και οι γιατροί έκριναν αναγκαίο να εισαχθεί στη ΜΕΘ για περαιτέρω νοσηλεία.

  Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας είναι καλή, ενώ όπως έγινε γνωστό, θετική στον ιό βρέθηκε και η μητέρα του. Το μωρό, βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο, αφού έχει πλήρη ίαση, και επέστρεψε στο σπίτι του.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ