Τρίτη 30.05.2023
More

  Airbnb: Τέλος χρόνου για καταχωρήσεις και διορθώσεις

  H κρίσιμη ημερομηνία για όσους διαθέτουν ακίνητο σε πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης

  Προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 οι φορολογούμενοι που έχουν εντάξει τα ακίνητά τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων για να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους (για το 2022) στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, θα πρέπει να διορθώσουν τυχόν λάθη που έχουν γίνει στις προσωρινές δηλώσεις.

  Πρόκειται για μια κρίσιμη προθεσμία καθώς η ΑΑΔΕ σχεδιάζει “μπαράζ” ελέγχων για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων από βραχυχρόνιες μισθώσεις μετά την έκρηξη αφίξεων στη χώρα μας και την εντυπωσιακή εκτίναξη των κρατήσεων.

  Στο μικροσκόπιο θα μπουν τα εισοδήματα από ακίνητα τύπου Airbnb που αποκτούν χιλιάδες φορολογούμενοι, με την ΑΑΔΕ και οι έλεγχοι θα γίνουν ανάμεσα στα μισθώματα των βραχυχρόνιων μισθώσεων με τα στοιχεία που θα εμφανίσουν οι φορολογούμενοι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

  Τα στοιχεία αυτά θα βρεθούν στο στόχαστρο των φοροελεγκτών και θα διασταυρωθούν με τα δεδομένα που θα λάβει η ΑΑΔΕ από τις πλατφόρμες Airbnb, Booking.com και VRBO, όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο συνεργασίας που έχουν υπογράψει.

  Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ