Σάββατο 18.09.2021
More

  Αίρεται το «μίνι lockdown» στη Μύκονο – Ποια νησιά βρίσκονται στο «κόκκινο»

  Τέλος τα ειδικά περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο

  Παύουν να ισχύουν σήμερα τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17/7 λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

  Συγκεκριμένα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

  2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

  Σημειώνεται ότι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων στο «νησί των ανέμων» προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ στο νησί αναμένεται σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ώστε να συντονιστούν ακόμη περισσότερο οι επιτόπιες επιχειρήσεις ελέγχου.

  Τα « κόκκινα» νησιά

  Οι ειδικοί προβληματίζονται από την διασπορά και σε άλλα τουριστικά νησιά. Μεταξύ νησιών που προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς είναι η Πάρος και η Αντίπαρος, όπου οι αρχές κλιμακώνουν τους -ήδη αυξημένους- ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, ειδικά στα νυχτερινά μαγαζιά. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το τελευταίο διήμερο επιβλήθηκαν 7 «λουκέτα» σε κλαμπ στην Πάρο και 1 στην Αντίπαρο, μαζί με τα ανάλογα πρόστιμα. Αυστηροί έλεγχοι αναμένονται και σε Σαντορίνη, Ρόδο, Κρήτη, Ζάκυνθο και Κέρκυρα. Επίσης στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται Σέριφος, Μήλος, Κως και Λέρος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ