Κυριακή 26.05.2024
More

  Ακόμη πιο κοντά η σύνδεση Ε65 με την Εγνατία Οδό

  Στο 26ο χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου Ε65 έγινε χθες η τελετή εγκαινίων για την παράδοση του συνολικού τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του σύγχρονου Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 (μήκους 136 χλμ),με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι το έργο είναι σημαντικό ειδικά για τη δυτική Θεσσαλία.

  «Δυόμιση ώρες η προσβασιμότητα από την Αθήνα στην Καρδίτσα, τρεις ώρες για τα Τρίκαλα», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας για δρόμο τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας.

  Σχετικά με την ιστορία του έργου ο πρωθυπουργός είπε ότι πέρασε από 40 κύματα, δοκιμάστηκε στην οικονομική κρίση, έμεινε κολοβό μόνο με το μεσαίο τμήμα και τεχνικά προβλήματα στο νότιο, ενώ το βόρειο στη κυριολεξία βρέθηκε σε χρηματοδοτικό κενό.

  «Με την επιμονή της κυβέρνησης και σκληρή διαπραγμάτευση με την Κομισιόν το βόρειο τμήμα αναμένεται να παραδοθεί εντός της επόμενης διετίας, ενώ είχε σχεδιαστεί πριν από 15 χρόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός που εκτός από την αναπτυξιακή διάσταση αναφέρθηκε και στην οδική ασφάλεια, υπενθυμίζοντας την Εθνική Στρατηγική για μείωση των τροχαίων.

  «Δύο μήνες πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι τα έργα δεν θα είχαν ποτέ πραγματοποιηθεί χωρίς την χρηματοδότηση και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  «Η Νέα Δημοκρατία έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την κράτησε και πλέον μεταφράζει τη σχέση της χώρας με την ευρωπαϊκή οικογένεια σε απτά έργα προς όφελος κάθε ελληνικής οικογένειας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

  Το τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά

  Αναφέρθηκε στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης ως χρηματοδοτικά εργαλεία και για το δεύτερο είπε ότι συνολικά η Ελλάδα έχει διεκδικήσει 36 δισεκατομμύρια σε πόρους. «Πώς καταφέραμε να βάλουμε οδικό έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι άλλο θέμα», είπε ο πρωθυπουργός.

  Τα εργοτάξια δίνουν τη θέση τους σε έργα, αλλά φυσικά ο σχεδιασμός και η ολοκλήρωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το τμήμα Πάτρα – Πύργου βαίνει προς ολοκλήρωση, η εκκρεμότητα στον ΒΟΑΚ έχει δρομολογηθεί με βεβαιότητα χρηματοδότησης και ταυτόχρονα προχωρούν και άλλα έργα περιφερειακής σημασίας όπως η σύνδεση Λαμίας με το Καρπενήσι και ο άξονας της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και η σύνδεση Γιάννενα – Κακκαβιά, είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για εκκρεμότητες από το παρελθόν που δρομολογούνται από την κυβέρνηση παρά τα εμπόδια που συνοδεύουν τόσο σύνθετα έργα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ