Παρασκευή 15.10.2021
More

  Αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχολείων-Μάσκα παντού πλην της γυμναστικής

  Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση

  Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το άνοιγμα των σχολείων, στις 13 Σεπτεμβρίου, με μάσκες και τεστ.

  Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το πώς θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία δεν είναι ακόμη έτοιμα, η συζήτηση ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη και η επιτροπή των ειδικών με την κυβέρνηση αναμένεται το επόμενο διάστημα να οριστικοποιήσουν το πλαίσιο λειτουργίας.

  Το μήνυμα που εκπέμπει ξεκάθαρα το υπουργείο Παιδείας, πάντως, είναι ότι η απόλυτη προτεραιότητα φέτος στα σχολεία είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της διά ζώσης εκπαίδευσης.

  Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί σε ποσοστό 80% έχουν εμβολιαστεί και ένα 10% έχει νοσήσει. Απομένει ανεμβολίαστο ένα ποσοστό της τάξης του 10%.

  Η Ζέττα Μακρή τις προηγούμενες ημέρες έδωσε το στίγμα ότι στόχος είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και να μην πάμε σε τηλεκπαίδευση, ενώ πιο ξεκάθαρα σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν διά ζώσης και μόνο υπό πολύ συγκεκριμένους όρους θα πηγαίνει ένα τμήμα σε τηλεκπαίδευση, σημειώνοντας ότι πλέον το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών είναι εμβολιασμένο.

  Η υπουργός Παιδείας σημείωσε εμφατικά, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα η διά ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών, ενώ με τη φράση της «φεύγουμε από τη λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού, πλην της γυμναστικής», έδωσε ουσιαστικά το στίγμα για το πώς θα ανοίξουν και θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, που μεταδόθηκε χθες, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην εφαρμογή ενός σχεδίου με πολλά τεστ, στην περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα ανάμεσα στους μαθητές, και αυστηρότερες προϋποθέσεις για κλείσιμο ενός τμήματος και συνέχιση των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση, όπως γινόταν πέρυσι.

  Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν χθες στον ΣΚΑΪ, σε περίπτωση θετικού κρούσματος, όλοι οι μαθητές του τμήματος θα υποβάλλονται αμέσως σε rapid test, και ξανά ύστερα από 7 ημέρες. Το τμήμα θα κλείνει μόνο στην περίπτωση που βρεθούν θετικοί οι μισοί +1 μαθητές.

  Όπως εξήγησε η Νίκη Κεραμέως σήμερα το πρωί, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και καθηγητές παντού, εκτός της ώρας της γυμναστικής.

  Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, θα συνεχιστεί και για φέτος η δωρεάν διάθεση των δύο self test την εβδομάδα στους μαθητές, που θα πρέπει να δηλώνονται στη σχετική πλατφόρμα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών.

  Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος είχε αναφερθεί στον εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 12 έως 17 ετών, τονίζοντας πως «οι γονείς, που έχουν παιδιά στα σχολεία και δεν τα έχουν ακόμη εμβολιάσει να γνωρίζουν πως έχουν ακόμη τον χρόνο, το επόμενο 10μερο – 15μερο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

  Ο ίδιος είχε τονίσει πως «σε κάθε περίπτωση τα σχολεία εφέτος θα λειτουργήσουν κανονικά, δεν πρόκειται να κλείσουν».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ