Πέμπτη 28.05.2020
More

  Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ για τον κορωνοϊό

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, με βάση τα όσα τεκταίνονται αναφορικώς με την επιδημία του κορωνοϊού,  επισημαίνει τα ακόλουθα:

  • Είναι υποχρέωση των δημοσιογράφων να ενημερώνουν την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις που αφορούν στην επιδημία, και τους καλεί να συμβάλλουν στην ασφαλή, ψύχραιμη και χωρίς υπερβολές ή προσωπικές εκτιμήσεις καταγραφή των γεγονότων.
  • Το ζήτημα αφορά την δημόσια υγεία και ως εκ τούτου δεν προσφέρεται για εντυπωσιασμούς. Η κατάσταση υπαγορεύει την έγκυρη αποτύπωση των πραγματικών γεγονότων. Φαινόμενα παραδημοσιογραφίας, όπου και όποτε εντοπίζονται, πρέπει να καταδικάζονται άμεσα.
  • Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται για την ανάγκες της ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου, σε διαρκή επαφή με φορείς και πρόσωπα που μπορούν να συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών. Ως εκ τούτου είναι δυνητικά εκτεθειμένοι σε κινδύνους. Πρέπει να διασφαλίζεται με ευθύνη των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται, οι ενδεδειγμένες συνθήκες εργασίας και τα μέσα ατομικής υγιεινής -όπως η επιστημονική κοινότητα υποδεικνύει- για την ασφάλεια των ίδιων, των συναδέλφων τους, αλλά και των οικείων τους.
  • Μεμονωμένα περιστατικά εκφοβισμού συναδέλφων σε χώρους εργασίας, αλλά και δημόσιους χώρους, τα οποία έχουν αναφερθεί είναι απολύτως καταδικαστέα και ως τέτοια θα αντιμετωπιστούν.
  • Καλούμε τα ΜΜΕ καθώς και οποιοδήποτε Οργανισμό στον οποίο εργάζονται δημοσιογράφοι, να εξαντλήσουν κάθε μέσο που παρέχει η τεχνολογία αλλά και η κείμενη νομοθεσία για την συνέχιση της εργασίας τους. Τηλεργασία, άδειες ειδικού σκοπού, ευέλικτα ωράρια και κάθε δυνατό σχήμα που προστατεύει την υγεία των εργαζομένων και διασφαλίζει παράλληλα την διαρκή ενημέρωση των πολιτών μπορούν να εφαρμοστούν.
  • Ζητούμε απ’ όλες τις αρμόδιες κρατικές αρχές να αντιληφθούν την τεράστια συμβολή των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων στις προσπάθειες που γίνονται για την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου και να παρέχουν -ως οφείλουν άλλωστε- ευχερείς δυνατότητες πρόσβασης στις πληροφορίες που αφορούν την δημόσια υγεία.
  • Παραλλήλως καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τις υπηρεσίες του να προστατεύσουν τον κλάδο από πιθανές αντεργατικές συμπεριφορές, ενώ καλούμε την Κυβέρνηση να εντάξει και τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ και τους εργαζόμενους τους στα προγράμματα ενίσχυσης και διευκολύνσεων που σχεδιάζει να εφαρμόσει και για άλλους κλάδους της οικονομίας.
  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ανακοινώθηκε το σχέδιο στήριξης των αερομεταφορών – Μέτρα 115 εκατ. ευρώ

  Τους άξονες στήριξης τού κλάδου των αερομεταφορών ανακοίνωσαν με κοινό δελτίο Τύπου τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Μεταφορών.

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022 σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Χρειάζονται περισσότερα μέτρα στήριξης στην εστίαση

  Για την αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος πολλών επιχειρήσεων εστίασης στην πόλη, που δεν εκμισθώνουν τα ακίνητα από τον δήμο Ιωαννιτών, έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου.

  Τα νοσοκομεία της Ηπείρου στη νέα 3η ΥΠΕ με έδρα τα Ιωάννινα- “Σπάει” η 6η ΥΠΕ

  Ιδρύεται νέα Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία θα υπάγονται πλέον τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκαν στην 6η ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.