Κυριακή 26.05.2024
More

  Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές του ΤΕΕ

  Ανακοινώθηκαν επισήμως οι υποψήφιοι  στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στις 13 Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικότητας, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αθήνας για τις εκλογές ΤΕΕ της 19ης Μαΐου.

  Στις εκλογές του ΤΕΕ συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου 120.000 διπλωματούχοι μηχανικοί περίπου.

  Σχετικά με τη διενέργεια των εκλογών στο Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

  «Ο Μηχανικός συμβάλει σχεδόν σε κάθε οικονομική δραστηριότητα στη χώρα και το επάγγελμα συμβαδίζει με την ανάπτυξη της χώρας. Πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Με νέα καθήκοντα για τους μηχανικούς, νέες δουλειές, περισσότερες ευκαιρίες, τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις.

  Το ΤΕΕ βρίσκεται πάντα στο πλευρό κάθε μηχανικού και στηρίζει, παράλληλα, την Πολιτεία σε κρίσιμες επιλογές. Και πλέον υλοποιεί πολλά που το Κράτος δεν μπορεί να κάνει εγκαίρως».

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 16 συνδυασμοί υποψηφίων και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Αρκετοί από τους συνδυασμούς έχουν θέσει υποψηφιότητα και για τις δεκατρείς, πλέον, επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 65 έδρες συμμετέχουν στην Αντιπροσωπεία ΤΕΕ), όπου κατέρχονται και επιπλέον 15 συνδυασμοί, και ένας επιπλέον συνδυασμός για πειθαρχικά συμβούλια.

  Συνολικά 2.191 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν φέτος την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου, συγκριτικά με τους περίπου 2.270 υποψηφίους στις εκλογές του 2019, 2.300 υποψήφιους στις εκλογές του 2019, 2.700 υποψηφίους στις εκλογές του 2016, 2.250 στις εκλογές του 2013 και τους 2.800 στις εκλογές του 2010.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ