Παρασκευή 27.01.2023
More

  Αναβάθμιση στους 22 Παιδικούς Σταθμούς

  Την προώθηση του έργου αναβάθμισης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. σε συνεδρίασή του την Τρίτη.

  Το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι σε θέση να δημοπρατήσει, όπως ανακοίνωσε χτες, το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 1,1 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση όλων των σταθμών και την προσαρμογή τους στις νέες προδιαγραφές που θέτει το θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότησή τους, όπως τονίζει και στη γραπτή του ανακοίνωση ο οργανισμός.
  Το σύνολο της πίστωσης έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών από τον Νοέμβριο του 2019.

  Για να μπορέσει να προετοιμάσει την ωρίμανση και την δημοπράτηση του έργου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε και προχώρησε στην έγκριση της υπηρεσίας Συμβούλου υποστήριξης.

  Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Πάνου «με την υπηρεσία αυτή θα γίνουν όλες οι ενέργειες και θα παραδοθούν τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για την ωρίμανση του έργου ώστε να είναι έτοιμο για δημοπράτηση».

  Ο σύμβουλος σύμφωνα με τον ΟΚΠΑΠΑ «θα συνδράμει ώστε να εκπονηθούν: η αρχιτεκτονική μελέτη των κτιρίων, η ηλεκτρομηχανολογική τους μελέτη, η μελέτη ΚΕΝΑΚ και τα τεύχη δημοπράτησης. Επίσης, όπου είναι απαραίτητο θα ετοιμαστούν οι φάκελοι για την αναθεώρηση ή και την έκδοση οικοδομικών αδειών όπως και για την τακτοποίηση αυθαιρέτων».

  Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτή ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. θα έχει την δυνατότητα να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση.
  «Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι με την συνεργασία των υπηρεσιών του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., του συμβούλου υποστήριξης και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει ξεκινήσει ένα έργο που είναι το μεγαλύτερο από την ίδρυση του Οργανισμού και μέχρι σήμερα. Το σημαντικότερο όμως είναι το έργο αυτό θα αλλάξει την εικόνα και των 22 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, τόσο σε κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και στον περιβάλλοντα χώρο», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Πάνου.

  Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ ανέφερε ακόμα ότι «η διαδικασία που ακολουθήθηκε προτάθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν».
  Τέλος ο κ. Πάνου σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για να εμπλουτιστούν οι δράσεις και οι δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και έκανε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα δημοπρατηθεί το έργο πυρασφάλειας σε όλους τους παιδικούς σταθμούς.

  Στο 65% η προσέλευση στους Παιδικούς

  Οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. είναι σε πλήρη λειτουργία από την Δευτέρα, με όλους τους κανόνες που επιβάλλονται και με όλα τα μέτρα ασφαλείας.
  «Είναι εβδομάδα προσαρμογής και την Παρασκευή θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση. Διαπιστώνουμε ότι καθημερινά η προσέλευση παιδιών αυξάνεται και ήδη αγγίζει το 65%. Οι γονείς θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι για τα παιδιά τους καθώς όλα τα μέτρα εφαρμόζονται ευλαβικά», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Γιάννης Τσίμαρης.
  Ανέφερε τέλος ότι και για τον Ιούνιο θα υπάρξει μείωση των τροφείων, και υπενθύμισε ότι οι εγγραφές –επανεγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 15 Ιουνίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ