Κυριακή 21.07.2024
More

  Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων

  Τα κρούσματα κορωνοϊού αρχίζουν να αυξάνονται ραγδαία ενώ πολλοί επιστήμονες προειδοποιούν για μια νέα κορύφωση της πανδημίας.

  Η πανδημία είναι παρούσα! Τα κρούσματα κορωνοϊού αρχίζουν να αυξάνονται ραγδαία ενώ πολλοί επιστήμονες προειδοποιούν για μια νέα κορύφωση της πανδημίας. Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι η άρση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κατάσταση.

  Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) ανακοίνωσε στα μέσα Ιουνίου ότι, βάσει ακόμη περιορισμένων δεδομένων, «δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι BA.4 και BA.5 συνδέονται με αυξημένη σοβαρότητα της λοίμωξης σε σχέση με τις παραλλαγές που κυκλοφορούν BA.1 και BA.2».

  Ωστόσο, όπως και με τα προηγούμενα κύματα, μια συνολική αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να προκαλέσει αύξηση των νοσηλειών, των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και των θανάτων.

  Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι απολύτως ελεγχόμενη, εξηγώντας ότι έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό ενώ σχετικά με πιθανά νέα μέτρα υπογράμμισε ότι μέτρα «μπορεί να υπάρξουν, αλλά δεν θα είναι οριζόντια».

  Ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος κληθείς να απαντήσει για την κατάσταση και την νέα αύξηση που σημειώνεται στον αριθμό των κρουσμάτων, κινήθηκε στην λογική του υπουργείου ενώ έκανε σύσταση όταν βρισκόμαστε σε χώρους με έντονο συγχρωτισμό να φοράμε μάσκα και να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας ενώ πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή έχουν χρόνια νοσήματα. «Συστήνω να φοράει ο κόσμος μάσκα όταν βρίσκεται σε κλειστούς χώρους με συνωστισμό. Ο ιος είναι εδώ και φυσικά έχουμε την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις» υπογράμμισε.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ