Κυριακή 21.07.2024
More

  Ανέβηκε στο ψαλτήρι, διάβαζε το κοράνι και φώναζε Αλλαχού Ακμπάρ

  Το πώς συνέβη το περιστατικό με τον 24χρονο Σύρο που μπήκε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα με μαχαίρι και κοράνι και φώναζε Αλλαχού Ακμπάρ περιέγραψε ο νεωκόρος του ναού.

  «Έφυγε ο κόσμος και του λέω “βγες έξω γιατί πρέπει να κλείσει ο ναός”. Τότε αυτός ανέβηκε στο ψαλτήρι, πήρε τα βιβλία, γονάτισε και διάβασε το Κοράνι και άρχισε να φωνάζει “Αλλαχού Ακμπάρ” και αναγκάστηκα να πάρω το 100 τηλέφωνο», είπε χαρακτηριστικά ο νεωκόρος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

  Ανέφερε ακόμη ότι το μαχαίρι το είχε στο σακ-βουαγιάζ του και ότι τον είδε πρώτη φορά. «Δεν ήταν επιθετικός, ήταν νευρικός», πρόσθεσε.

  Κατά την προσαγωγή του, σύμφωνα με τον νεωκόρο, έλεγε στον αστυνομικό μόνο «Αλλαχού Ακμπάρ».

  Για το περιστατικό μίλησε και ο Γιώργος Καλιακμάνης, λέγοντας όσα λέει και το ρεπορτάζ από χθες το βράδυ, ότι δηλαδή ο 24χρονος συλληφθείς είχε μπει παράνομα στην χώρα το τελευταίο διάστημα και είχε αιτηθεί άσυλο.

  Ο δράστης του Άγιου Παντελεήμονα έχει αιτηθεί άσυλο

  «Αυτός ο άνθρωπος από ότι φαίνεται έχει κάποιο ψυχολογικό θέμα», ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι η πληροφόρηση ότι τον είχαν ξαναπιάσει είναι λανθασμένη, καθώς συνελήφθη για πρώτη φορά. Υστερα τόνισε ότι «σωστά ανέλαβε η κρατική ασφάλεια το περιστατικό, καθώς τέτοιου είδους γεγονότα πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψιν, ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που συμβαίνουν διάφορα τέτοια περιστατικά στην Ευρώπη».

  Σε ερώτηση τι προβλέπεται σχετικά με τη σύλληψη του Σύρου στον Άγιο Παντελεήμονα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, τόνισε: «Καταρχήν βρισκόμαστε στο επίπεδο 4 των μέτρων. Η αστυνομία είναι σε εγρήγορση. Ο άνθρωπος αυτός έχει αιτηθεί άσυλο. Οταν κάποιος έχει την ιδιότητα του πρόσφυγα, απολαμβάνει κάποια δικαιώματα. Εξετάζεται το αίτημα του και θα το δούμε».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ