Τρίτη 04.10.2022
More

  Ανησυχία για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στη Δράμα

  Η Μίνα Γκάγκα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και σημειώνει ότι υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα το επόμενο διάστημα.

  «SOS» εκπέμπουν οι ειδικοί για τα κρούσματα και τους εμβολιασμούς στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ένας στους τρεις πολίτες δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού και η ανησυχία είναι έκδηλη ενόψει και του χειμώνα.

  Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, νωρίτερα σήμερα (11/10) συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στη Δράμα, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της πόλης.

  Σε δηλώσεις της εξέφρασε την ανησυχία της για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών που υπάρχουν και τόνισε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα το επόμενο διάστημα.

  «Το σύστημα υγείας έχει υποστεί μια μεγάλη πίεση, οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους και ο μόνος τρόπος για να βοηθήσουμε την κατάσταση είναι να εμβολιαστούμε, ώστε να έχουμε λιγότερα κρούσματα και λιγότερα ποσοστά που χρίζουν νοσηλείας», είπε χαρακτηριστικά.

  Παράλληλα,  αναφέρθηκε στην έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Δράμας και υπογράμμισε πως έχουν δοθεί κίνητρα, όπως είναι το μηνιαίο επίδομα και τα επιπλέον χρήματα για τις εφημερίες, ενώ δόθηκαν κίνητρα και στους ιδιώτες αναισθησιολόγους που θέλουν να έρθουν στο νοσοκομείο και να βοηθήσουν.

  Τι λένε τα τελευταία στοιχεία

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας σε συνδυασμό με την εκτίμηση του αριθμού των κατοίκων ανά περιοχή από την Εθνική Στατιστική Αρχή, εκτιμάται ότι σε σύνολο 4,2 εκατομμυρίων ανεμβολίαστων πολιτών στη χώρα οι 1,3 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται στις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας.

  Η Κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει τους εμβολιασμούς και στο πλαίσιο αυτό, στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Πέλλας και Φλώρινας αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας θα πραγματοποιηθούν από αύριο (12/10) έως την Πέμπτη (14/10) εμβολιασμοί από Κινητές Μονάδες του Υπουργείου Υγείας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ