Τετάρτη 29.05.2024
More

  Ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, βρεφονηπιακοί σταθμοί, συναυλίες

  Νέα μέτρα άρσης του lockdown ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

  Νέα μέτρα άρσης του lockdown ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Παίρνοντας τον λόγο, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε ανθρώπους 20 με 60 ετών, που εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα στη χώρα μας.

  Σαφείς τάσεις αποκλιμάκωσης της πανδημίας

  Όπως τόνισε η λοιμωξιολόγος, οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία εμφανίζουν σταθερά πτωτική πορεία για 4η εβδομάδα, με τον μέσο όρο του επταημέρου να είναι στις 391 την ημέρα. Πλέον, ο αριθμός των νέων εισαγωγών είναι μικρότερος από εκείνους που παίρνουν εξιτήριο.

  Συνολικά, 4.900 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα.

  Ανεμβολίαστοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι διασωληνωμένοι

  Όπως είπε, σημαντική είναι η μείωση στις νέες νοσηλείες των ηλικιακών ομάδων που έχουν εμβολιαστεί. Πλέον, στις ΜΕΘ, λόγω κορωνοϊού, τη θέση των υπερηλίκων καταλαμβάνουν νέοι 35-με 55 ετών που σήμερα αποτελούν το ¼ των διασωληνωμένων. Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

  «Ο καλός καιρός και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων έφερε αισιοδοξία και χαμόγελο» είπε η λοιμωξιολόγος που τόνισε πως αυτό ήρθε «μετά από μια συλλογική και επώδυνη προσπάθεια πολλών εβδομάδων παρακολουθούμε αυτή την ευχάριστη μείωση των κρουσμάτων.

  Δεν αρκούν ακόμη τα εμβόλια στην Ελλάδα για να ελέγξουν την πανδημία

  «Ο καλός καιρός και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων έφερε αισιοδοξία και χαμόγελο» είπε η λοιμωξιολόγος που τόνισε πως αυτό ήρθε «μετά από μια συλλογική και επώδυνη προσπάθεια πολλών εβδομάδων παρακολουθούμε αυτή την ευχάριστη μείωση των κρουσμάτων.

  Ανήσυχοι ωστόσο δηλώνουν στην Επιτροπή, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός. «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα χαλάρωσης» συνέχισε η κα. Παπαευαγγέλου που είπε πως τα εμβόλια και ο καιρός δεν αρκούν σήμερα στην Ελλάδα για να ελέγξουν την πανδημία. «Στόχος του καθενός μας πρέπει να είναι επικεντρωμένος να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας» συμπλήρωσε.

  Παραμένει το SMS στο λιανεμπόριο

  «Στενοχωριέμαι πολύ όταν ακόμη και σήμερα διάφοροι με ρωτούν αν θα πρέπει να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός αποτελεί ξεκάθαρα το πιο ισχυρό μας όπλο. Όσοι δεν εμβολιάζονται θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο τον εαυτό τους και τους γύρω τους» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου που απανέλαβε πως βρισκόμαστε εν όψει ενός αγώνα δρόμου για να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν την ανάπτυξη πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων.

  Κλείνοντας, η λοιμωξιολόγος τόνισε πως είναι ακόμη σημαντική η διατήρηση του ραντεβού με την αποστολή SMS στο λιανεμπόριο για τον έλεγχο της μετακίνησης των πολιτών από και προς τα καταστήματα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ