Παρασκευή 30.09.2022
More

  Ανοιξιάτικο χιόνι σε Φλώρινα, Κοζάνη, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

  Χιονόπτωση στη βόρεια Ελλάδα

  Χιονόπτωση σημειώνεται σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ανάμεσά τους και στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί προβλήματα στο εθνικό ή στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Μακεδονία» χιονίζει σε Χαλκιδική, Κοζάνη, Φλώρινα, αλλά και σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Πανόραμα, ωστόσο τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν έως το απόγευμα. Η ανοιξιάτικη χιονόπτωση, που επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για «ψυχρή εισβολή» στη χώρα με πρώτη της θερμοκρασίας, αποτέλεσε έκπληξη για τους κατοίκους πολλών περιοχών σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

  Το πρωί χιόνισε σε περιοχές της Χαλκιδικής, όπως Αρναία και Παλαιόχωρα. Σε πολλά μέρη της δυτικής Μακεδονίας, όπως η Φλώρινα και η Κοζάνη, από την ελαφριά χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα και σταμάτησε λίγο μετά τις 9 το πρωί.

  Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Βλάστη Κοζάνης όπου έφτασε στους -4.3 βαθμούς Κελσίου, στον Άγιο Παύλο Ημαθίας τους -2.2, στο Νότιο Πεδίο Κοζάνης στους -2.1 και στη Φλώρινα τους -1.1 βαθμούς.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία» εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει να χιονίζει στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και οι κάτοικοι της περιοχής του Χορτιάτη, του Ασβεστοχωρίου αλλά και του Πανοράματος βλέπουν από τα παράθυρα τους να πέφτουν νιφάδες χιονιού. Τα φαινόμενα πάντως, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται να εξασθενίσουν έως το απόγευμα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ