Παρασκευή 27.01.2023
More

  Αντιεμβολιαστής κόλλησε επίτηδες κορωνοϊό για να πάρει πιστοποιητικό και πέθανε η μητέρα του

  Αντιεμβολιαστής στη Θεσσαλονίκη θέλησε να μολυνθεί με κορωνοϊό για να πάρει το πιστοποιητικό νόσησης

  Αντιεμβολιαστής στη Θεσσαλονίκη θέλησε να μολυνθεί με κορωνοϊό για να πάρει το πιστοποιητικό νόσησης, ωστόσο κόλλησε και τη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

  Σύμφωνα με την καταγγελία που παρουσίασε το Voria.gr, ο μεσήλικας άνδρας θέλησε να λάβει πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να μη χρειαστεί να κάνει το εμβόλιο, και εσκεμμένα δεν τηρούσε τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

  Τελικά μολύνθηκε με κορωνοϊό πριν από περίπου ένα μήνα και εν αγνοία του μετέδωσε τον ιό στη μερικώς εμβολιασμένη μητέρα του, που φέρεται να είχε καθυστερήσει τον εμβολιασμό της υπό τον φόβο επιπλοκών.

  Η ηλικιωμένη επέλεξε να εμβολιαστεί μετά την επιβολή των πρόσφατων περιορισμών για ανεμβολίαστους και μετά την προτροπή του οικογενειακού της κύκλου, αλλά είχε προλάβει να κάνει μόνον την πρώτη δόση.

  Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τον γιο της, ο οποίος είχε ήδη μολυνθεί με κορωνοϊό αλλά δεν το γνώριζε ακόμα. Ο άνδρας παρουσίασε συμπτώματα μετά τη συνάντηση με τη μητέρα του, ενώ η ηλικιωμένη εμφάνισε συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19 λίγες ημέρες αργότερα.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνδρας φέρεται να συμβουλευόταν έναν γιατρό από τον Βόλο, που του έλεγε ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό και όχι οι ανεμβολίαστοι, καθώς οι πρώτοι φέρουν μεγάλο ιικό φορτίο.

  Επιπλέον τον απέτρεψε από το να επισκεφθεί ο ίδιος και η μητέρα του το νοσοκομείο, ακόμα και όταν εμφάνισαν έντονη δύσπνοια και χρειάζονταν οξυγόνο- αντιθέτως τους συμβούλευσε να έχουν μηχάνημα παροχής οξυγόνου στο σπίτι.

  Τελικά η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με οξεία πνευμονία και λίγες μέρες αργότερα κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ ο γιος της συνεχίζει να χρειάζεται οξυγόνο σε καθημερινή βάση.

  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο γιος φέρεται να αρνείται μέχρι και σήμερα ότι μόλυνε εκείνος τη μητέρα του, υποστηρίζοντας πως η μητέρα του, ούσα μερικώς εμβολιασμένη, ήταν εκείνη που τον κόλλησε ενώ παραμένει αντίθετος στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ